Jakub Forgács Správy

FOTO: Stovky ľudí pochodovali ulicami Bystrice. Kričali: Chceme slušné Slovensko!

Transparenty, štrngot kľúčov a masa ľudí všetkých vekových kategórií. Takto to vyzeralo na pochode Za slušné Slovensko.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Stovky ľudí pochodovali ulicami Bystrice. Kričali: Chceme slušné Slovensko!
30
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Občianska platforma Nie v našom meste pripravila v piatok podvečer pochod z Námestia Slobody na Námestie SNP. Bystrica sa tak pridala k ďalším siedmim slovenským, Londýnu a Dublinu, v ktorých v predvečer 17. novembra zvolali zhromaždenia na podporu iniciatívy Za slušné Slovensko.

„Priatelia a priateľky, vzhľadom k vážnosti situácie a toho, že považujeme dôležité netrhať spolupatričnosť a vyjadriť znepokojenie nad útokmi na občiansky angažovaných ľudí aj v našom meste, sme sa rozhodli spraviť pochod Za slušné Slovensko aj v predvečer 17. novembra,“ vysvetlili dôvod pochodu organizátori ešte pred jeho začiatkom.

Pochodu Za slušné Slovensko sa v Bystrici zúčastnili stovky ľudí všetkých vekových kategórii, aj celé rodiny s deťmi. V úvode sa im prihovorili organizátori, ktorí udalosti prirovnali k novembru 1989. Potom sa spolu vydali na pochod cez park pod Pamätníkom SNP.

Ľudia niesli transparenty, štrngali kľúčmi a skandovali heslá ako „som tu zadarmo“, „spolu je nás viac“ či „chceme slušné Slovensko“. Cestou na Námestie SNP pribrali mnohých okoloidúcich a pochod sa značne zväčšil. Na námestí sa davu prihovoril obľúbený Malý cynik Jakub Pohle, ktorý na aktuálnu situáciu poukázal s humorom. Podujatie ukončila štátna hymna, ktorú si spoločne zaspievali všetci účastníci pochodu.

Symbolicky, v sobotu 17. novembra, vyjdú Bystričania opäť do ulíc. Na Námestí SNP o 17:00 prebehne podujatie Niečo sme si 17. novembra sľúbili, na ktorom vystúpia študenti, učitelia aj účastníci zamatovej revolúcie v 89-tom.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery z pochodu v uliciach Bystrice!

V OBRAZOCH: Bystricou viedol pochod Za slušné Slovensko
30
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM