Aktualizované Jakub Forgács Správy

Bystričania si pripomenú november 1989. Toto sa chystá v centre mesta

Na 17. november 1989 nezabudli ani Bystričania. Študenti, učitelia aj účastníci zamatovej revolúcie už o pár dní vystúpia na Námestí SNP s príhovormi. Chystá sa aj pochod.

Ilustračný obrázok k článku Bystričania si pripomenú november 1989. Toto sa chystá v centre mesta
Zdroj: TASR

Symbolicky, v sobotu 17. novembra, vyjdú Bystričania opäť do ulíc. 17. november 1989 si pripomenú na Námestí SNP o 17:00 podujatím Niečo sme si 17. novembra sľúbili. Pripravuje ho bystrická občianska platforma Nie v našom meste

„Prihovoria sa študenti, učitelia aj účastníci zamatovej revolúcie v 89-tom. Zreflektujme rok 1989 aj rok 2018 so sviečkou v ruke a s nádejou na spravodlivejšie, lepšie a slušnejšie Slovensko,“ uvádzajú organizátori podujatia. „Na konci zhromaždenia bude pokrstený zborník príhovorov z protestov z jari 2018,“ dodávajú.

Špeciálnu akciu však občianska platforma Nie v našom meste chystá aj na piatok 16. novembra o 17:00, kedy povedie pochod z Námestia Slobody na Námestie SNP s kľúčmi a svetlom. „Priatelia a priateľky, vzhľadom k vážnosti situácie a toho, že považujeme dôležité netrhať spolupatričnosť a vyjadriť znepokojenie nad útokmi na občiansky angažovaných ľudí aj v našom meste, sme sa rozhodli spraviť pochod za slušné Slovensko aj v predvečer 17. novembra,“ uviedli organizátori vo facebookovej udalosti.

V Banskej Bystrici budú teda udalosti dve, 16. aj 17. novembra.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM