Jakub Forgács Správy

Dodržiavajú sa opatrenia v autobusoch? Bystričania zažili bez rúšok cestujúcich aj šoférov

Napriek prísnym opatreniam, mnohí ľudia musia stále dochádzať za prácou. Neraz sa však cítia ohrození aj v prímestských autobusoch.

Ilustračný obrázok k článku Dodržiavajú sa opatrenia v autobusoch? Bystričania zažili bez rúšok cestujúcich aj šoférov
Zdroj: TASR/AP

Kto môžu, musí v týchto dňoch pracovať z domu. Stále je však mnoho takých, ktorí kvôli práci musia cestovať. Do Banskej Bystrice či blízkeho okolia dochádzajú prímestskými autobusmi, kde podľa niektorých nie sú vždy dodržiavané opatrenia tak, ako by mali byť.

Rúška dole

„Šofér si rúško nasadí iba v čase, keď nastupujú ľudia. Takisto mnohým cestujúcim trčia nosy,“ upozornila nás čitateľka Zuzana, ktorá autobusom musí jazdiť denne a cíti tak obavy.

Podobne to vidí aj Jakub: „Keď sa večer vraciam domov, hneď ako sa zhasnú svetlá, časť ľudí si rúška zloží,“ uviedol so slovami, že rovnakú skúsenosť má aj so šoférom: „Rozumiem, že jazdiť s rúškom celý deň, asi nie je príjemné, ale opatrenia by sa mali dodržiavať,“ doplnil.

Čo na to dopravca?

„Na všetkých autobusoch prevádzkovaných našou spoločnosťou je na nástupných dverách vyobrazený piktogram oznamujúci, že vstup je možný len s rúškom alebo inou vhodnou alternatívou, v zmysle aktuálnych nariadení vlády. V prípade, že toto nariadenie cestujúci porušuje a rúško alebo inú vhodnú alternatívu prekrytia tváre nemá správne nasadenú, je vodič oprávnený (a to našim vodičom opakovane prízvukujeme) na to cestujúceho upozorniť,“ uviedla v stanovisku pre spravodajský portál Dnes 24 Slovenská autobusová doprava (SAD) Zvolen.

„Pokiaľ si cestujúci všimne nedodržiavanie opatrení, má možnosť nás na to upozorniť prostredníctvom formulára na našej webovej stránke ,“ píše SAD Zvolen.

„Bezpečnosť a zdravie cestujúcich a vodičov sú pre nás prvoradé. Z tohto dôvodu sú naše autobusy pravidelne dezinfikované a pre vodičov sú zabezpečované ochranné pomôcky,“ dodáva spoločnosť.

V priloženej fotogalérii si môžete pozrieť aj bystrické ihriská, ktoré pre koronavírus opáskovali!

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

V OBRAZOCH: Bystrické ihriská opáskovali, zívajú prázdnotou
12
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM