Jakub Forgács Správy Samospráva

Bystrické ihriská obohnali páskami: Noska mrzí vlna nevôle, ktorú to prinieslo, FOTO

Mnohé bystrické deti zostali vo štvrtok sklamané. Mesto prijalo opatrenia, ktorým zamedzilo prístup na ihriská. Mnohým to však prekáža.

Ilustračný obrázok k článku Bystrické ihriská obohnali páskami: Noska mrzí vlna nevôle, ktorú to prinieslo, FOTO
12
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Mestské detské ihriská sú od štvrtka označené bezpečnostnými páskami tak, ako počas prvej vlny pandémie, aby sa na ne zamedzil prístup. Ide o jedno z nových opatrení, ktoré prijal Krízový štáb mesta Banská Bystrica v stredu na svojom zasadnutí, aby pomohol zabrániť šíreniu ochorenia COVID-19.

Vlna nevôle

„Nikomu neprajem počuť informácie, ktoré odznievajú na stretnutiach pandemického strediska okresu či krízového štábu mesta. Všetci sledujeme, že situácia v nemocniciach je katastrofálna a záchranky nemajú kde voziť pacientov pozitívnych na COVID-19,“ uviedol vo štvrtok primátor Ján Nosko na svojej facebookovej stránke.

„Preto ma mrzí, že s opáskovaním detských ihrísk, jedným z opatrení na zabránenie šírenia koronavírusu v našom meste, dnes sledujem na sociálnych sieťach značnú vlnu nevôle,“ napísal primátor.

Ako upozornil, nikoho nechcú obmedzovať v pohybe. „Neprekážajú nám individuálne prechádzky v prírode, pravdou však je, že vytváraním skupiniek a zhromažďovaním sa ľudí na verejných priestranstvách krivka výskytu COVID-19 stúpa,“ vysvetlil Nosko.

Nad rámec opatrení

„Rozhodli sme sa ísť nad rámec štátnych opatrení, ktoré sú neúčinné, pretože ich ľudia ignorujú. Myslím si, že my ako samosprávy sme povinní pokúsiť sa získať dôveru ľudí opäť na stranu dodržiavania potrebných opatrení, ktoré môžu pomôcť aj zdravotníkom,“ pokračoval a vyzval, aby sme si uvedomili, že každý z nás môže mať s koronavírusom problém, a každý z nás môže byť čakateľom na umiestnenie do zdravotníckeho zariadenia.

„Počas prvej vlny pandémie sme boli disciplinovaní a ulice boli prázdne. Vďaka tomu sme zažili krásne leto. Skúsme sa k tomu vrátiť,“ dodal Nosko.

Zábery opáskovaných ihrísk si môžete pozrieť v priloženej fotogalérii!

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

V OBRAZOCH: Bystrické ihriská opáskovali, zívajú prázdnotou
12
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM