Jakub Forgács Správy

Detská nemocnica vie výsledky testovania: Pozitívni medzi zamestnancami aj rodičmi

K atmosfére počas testovania prispeli Červené nosy – Clowndoctors, ktorí prišli a svojím osobitým humorom spríjemňovali oba dni.

Ilustračný obrázok k článku Detská nemocnica vie výsledky testovania: Pozitívni medzi zamestnancami aj rodičmi
5
Galéria
Zdroj: DFNsP Banská Bystrica

Detská fakultná nemocnica s poliklinikou (DFNsP) sa podujala testovať svojich zamestnancov a ich rodinných príslušníkov v rámci celoplošného testovania na COVID-19. „Celkovo bolo otestovaných 858 ľudí, z nich bolo 848 negatívnych a desať pozitívnych (z toho šesť zamestnancov a štyria rodinní príslušníci) – čo predstavuje 1,17% COVID pozitívnych,“ uviedla to referentka pre marketing DFNsP BB Jana Petríková

Pomáhali aj klauni

„Hrubým odhadom sme očakávali asi tisícku potenciálnych testovaných. Reálne sa počas týchto troch dní prišlo otestovať 858 ľudí. V tomto čísle samozrejme nie sú zahrnutí tí zamestnanci a ich rodinní príslušníci, ktorí využili testovanie v mieste svojho bydliska.“ povedal na margo testovania Miloslav Hanula, námestník pre LPS a zároveň dodal: „Nemocnica zabezpečila testovanie svojpomocne z radov svojich zamestnancov a ich rodín. Bez dobrovoľníkov, ktorí sa hlásili cez e-formulár, bez vojska a pri zachovaní plnej prevádzky.“

„K celkovej atmosfére počas testovania bezpochyby prispeli Červené nosy – Clowndoctors, ktorí prišli a svojím osobitým humorom, dobrou náladou, bublifukmi, prototypom „čipového implantátu“, či maketou koronavírusu spríjemňovali oba testovacie dni,“ pokračovala Petríková.

Pripravení na druhé kolo

Ako spomenula, počas testovania sa nevyskytol žiaden konflikt, prichádzajúci ľudia boli pokojní a disciplinovaní. Mnohí vyslovili pochvalu organizácii testovania, rýchlosti vybavenia, či prístupu.

„O týždeň nás pravdepodobne čaká druhé kolo testovania. Ak bude, my sme pripravení. Máme to odskúšané, odhalili sme svoje slabšie miesta, vylepšíme to, čo treba a pôjdeme do toho s rovnakým nasadením. Zvládneme to, lebo nech sa deje čokoľvek, vieme sa v kritických chvíľach zomknúť a vydať zo seba to najlepšie.“ dodal na záver riaditeľ nemocnice Juraj Gallo.

Zábery z testovania v nemocnici si môžete pozrieť v priloženej fotogalérii!

V OBRAZOCH: Víkendové testovanie na COVID-19 v Detskej nemocnici
5
Galéria
Zdroj: DFNsP Banská Bystrica
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM