Správy

Testovanie prebehlo pokojne: V pondelok dezinfikovali priestory základných škôl

Deti sa môžu bezpečne vrátiť do lavíc. Deň po plošnom testovaní totiž prebehla dezinfekcia základných škôl v Banskej Bystrici.

Ilustračný obrázok k článku Testovanie prebehlo pokojne: V pondelok dezinfikovali priestory základných škôl
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Banskobystrické základné školy (ZŠ) v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta, ktoré slúžili počas víkendového celoplošného testovania na nový koronavírus ako odberné miesta, prešli v pondelok nevyhnutnou dezinfekciou. Žiaci prvého stupňa tak do nich môžu od utorka (3. 11.) bez obáv nastúpiť. Informoval o tom v pondelok banskobystrický magistrát na sociálnej sieti.

Ako mesto spolu s mestskou políciou pripomenulo, počas oboch víkendových dní testovania nezaznamenali pod Urpínom ani jeden prípad narušenia verejného poriadku, ktorý by súvisel s testovaním na nový koronavírus.

„Obrovské ďakujem“ adresovala v pondelok Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici svojim kolegom z nemocničných odberových tímov, ako i všetkým, ktorí sa podieľali na organizácii a príprave testovania zamestnancov a pacientov.

„Testovanie našich zamestnancov a ich rodinných príslušníkov, ktorí prejavili záujem, sme úspešne zvládli počas soboty (31. 10.). Osem odberných miest v areáli nemocnice, 16 odberových tímov, spolu 56 kolegov a kolegýň otestovalo 2 418 ľudí. Z celkového počtu bolo pozitívnych 19 ľudí, z toho deväť zamestnancov a jeden hospitalizovaný pacient,“ zhodnotila nemocnica na sociálnej sieti s tým, že všetko sa uskutočnilo plynulo a sobotňajšie testovanie im situáciu neskomplikovalo.

K pondelku je v banskobystrickej nemocnici hospitalizovaných 26 pacientov s ochorením COVID-19, z toho na umelej pľúcnej ventilácii je jeden. Počet pozitívne testovaných zamestnancov je 59, čo je oproti koncu minulého týždňa o päť ľudí viac. Deviati pracovníci sú stále v karanténe pre podozrenie z nákazy.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM