Ivana Kováčiková Rôzne

Bystričania vybrali: Ktoré miesto v meste a okolí považujú za najkrajšie na svadbu?

Deň D chce mať každý jedinečný. Miest v Banskej Bystrici a okolí, kde si môžete povedať "áno", je viacero. Ktoré zabodovalo u Bystričanov v našej mini ankete?

Ilustračný obrázok k článku Bystričania vybrali: Ktoré miesto v meste a okolí považujú za najkrajšie na svadbu?
Foto: Vlado Veverka / Zdroj: Dnes24.sk

Nedávno sme pre vás pripravili výber štyroch miest, v ktorých prežijete nezabudnuteľný svadobný obrad. Do nášho výberu sme zaradili dve miesta určené na civilný a dve miesta na cirkevný obrad. Prvým bola svadba v Obradnej sieni mesta. Jedinečné prostredie obklopené pôvodnými nástennými freskami a historickými exponátmi je lákavé, o čom svedčí 19% hlasov našich čitateľov. Druhou možnosťou civilného obradu bol neďaleký penzión Selce Čachovo. Prostredie záhradnej svadby uspelo u 12% čitateľov.

Cirkevné obrady sme situovali priamo do mesta aj vzdialenejšieho gotického kostolíka. Obrad v gréckokatolíckom kostole sv. Alžbety na Dolnej ulici získal vo vašom hlasovaní 19%. Za posledným miestom vhodným na svadbu je nutné vycestovať, ale aj vy sami ste rozhodli, že sa to naozaj oplatí. Najviac hlasov totiž získal stredoveký kostolík v Čeríne. Až 50% čitateľov by volilo práve toto miesto.

Čerínsky kostolík pochádza zo 14. storočia a je zasvätený sv. Matinovi. Najväčšou vzácnosťou kostolíka sú jeho gotické nástenné maľby v interiéri, ktoré pochádzajú zo štyroch časových období. Najvzácnejšie fresky lemujú svätyňu kostola. Nástenné fresky sa momentálne reštaurujú. Aj napriek tomu je prístup do kostola možný. Farár Dušan Mesík, ktorý má farnosť na starosti, je veľmi ústretový a empatický a dbá na individuálny prístup. Našich čitateľov by neodradila ani časovo dlhšie príprava na sviatosť manželstva. Nádherné scenérie tohto miesta dotvára aj drevená zvonica priamo pri kostole.

Čítajte tiež:

Výber najlepšieho, čo ponúka týždeň. Pestrý prehľad akcií v Bystrici

Rozširovanie bystrického centrálneho cintorína. Kde pribudnú stovky nových hrobových miest?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM