Jakub Forgács Kultúra

Ako stráviť posledný aprílový týždeň? Program ako vyšitý pre Bystričanov

Už viete, kde budete tráviť svoj čas po škole či práci? Ak nie, v Banskej Bystrici je pre vás pripravených aj v posledný aprílový týždeň kopec rôznorodých akcií. Prinášame vám prehľad tých najzaujímavejších.

Ilustračný obrázok k článku Ako stráviť posledný aprílový týždeň? Program ako vyšitý pre Bystričanov
Zdroj: Dnes24.sk

PRIATEĽ FRITZ

26. apríla o 18:30, Štátna opera

Trojdejstvová lyrická opera inšpirovaná rovnomennou francúzskou poviedkou autorskej dvojice Emila Erckmanna a Alexandra Chatriana. Sujet príbehu tvorí v opernom svete mnohokrát variovaná téma: zámožný statkár a zaťatý starý mládenec Fritz neočakávane zahorí láskou k roztomilej Suzel, dcére svojho priateľa.

FAKULTNÝ DEŇ FPVaMV

28. apríla od 12:00, areáli Jupie Podlavice

Ste fanúšikom športu a radi si pochutíte na tradičných dobrotách? Potom pre vás máme tip na podujatie, aké v Banskej Bystrici nezažijete len tak hocikedy. A nebude chýbať ani pivo za študentské ceny!

INTERNATIONAL VILLAGE 2016

28. apríla od 10:00, Radnica

Podstatou tejto akcie je predstaviť kultúry a spôsob života iných krajín a zároveň ochutnať ich národné jedlá. O sprostredkovanie informácii a o prípravu občerstvenia sa postarajú lokálni študenti programu Erasmus+ a celkovú organizáciu bude mať na starosti dobrovoľnícka organizácia Erasmus Student Network UMB BB (ESN UMB BB).

DIVADLO Z PASÁŽE: MALÝ PRINC

28. apríla od 19:00, Záhrada – CNK

Kto by nepoznal rozprávku o Malom princovi? Teraz si jej jedinečné prevedenie budete môcť vychutnať v podaní hercov Divadla z pasáže priamo v Záhrade – Centre nezávislej kultúry.

OTVORENIE CYKLOTRASY A 2. SEZÓNY BARBORSKEJ CESTY

30. apríla od 10:00, Nám. Š. Moysesa

Nadšenci cyklistiky, toto si nemôžete nechať ujsť. Po príhovoroch hostí, medzi ktorými nechýba ani Peter Sagan a otvorení cyklotrasy a 2. sezóny Barborskej cesty sa presuniete pešo i na bicykloch do Španej Doliny, kde bude pripravené občerstvenie a zábava.

VÍNNA CESTA

30. apríla od 14:00, Námestie SNP

Ďalší ročník Vínšpacírky, na ktorom sa toho roku predstaví viac ako 30 vystavovateľov zo Slovenska ale aj zahraničia. Špecifické bude spojenie 1000 chutí vína, s kvalitnou jazzovou hudbou, v rámci United jazz festival.

BEN CRISTOVAO

30. apríla 2016, Ministry of Fun

Fanúšikovia superstáristu Bena Cristovaa, máme pre vás dobrú správu. Tento obľúbený spevák mieri pod Urpín. V banskobystrickom klube Ministry of Fun sa predstaví v závere mesiaca apríl.

UNITED EUROPE JAZZ FESTIVAL – 21. MEDZINÁRODNÝ DIXIELANDOVÝ FESTIVAL

30. apríla – 1. mája 2016, Banská Bystrica

Festival jazzovej hudby organizovaný v spolupráci s partnermi z Banskej Bystrice (SK), Hradca Králové (CZ), Zakopaného (PL) a Salgótarjánu (HU). Základnou myšlienkou festivalu je vzájomná výmena jazzových kapiel z jednotlivých partnerských krajín, podpora svojbytného hudobného žánru, kultúrna výmena v rámci strednej Európy a obohatenie kultúrneho a spoločenského života v jednotlivých mestách konania festivalu.

STRETNUTIE GENERÁCIÍ

1. mája 2016 od 8:00, Parkovisko na Štiavničkách

Aj vám učarovali hukot starých motorov, no o to krajších štvor či dvojkolesových tátošov? Potom pre vás máme tip na akciu priamo v Banskej Bystrici, kde si užijete veteránov ako nikdy predtým. V poradí už 27. ročník podujatia Stretnutie generácií sa pripravuje ako spomienka na bývalých motocyklových pretekárov,

DEŇ OTVORENÝCH BRÁN

1. mája 2016 od 10:00, Amfiteárter

Nultý ročník podujatia Deň otvorených brán (DOB). Návštevníci a návštevníčky sa môžu tešiť na prvý blší trh na amfiteátri, prvé tohtoročné premietanie, pestrý program či dokonca detský kolotoč. Samozrejme, na akcii nebude chýbať ani občerstvenie či cukrová vata.

Čítajte tiež:

Hex, Gladiator, a to zďaleka nie je všetko… Majáles v Bystrici odhalil tohtoročné lákadlá!

Názor Bystričanov na viac slovenskej hudby v rádiách? Spoveď kapiel a moderátorov spod Urpína

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM