Jakub Forgács Rôzne

Blší trh, jazda na kolotoči aj sokoliari... Akcia, akú sme na amfíku ešte nezažili!

Banskobystrický amfiteáter otvorí svoje brány v roku 2016. Už tretiu sezónu kultúrnych a spoločenských podujatí však začne vskutku netradične. A počas dňa, nabitého programom, nebude chýbať ani premietanie!

Ilustračný obrázok k článku Blší trh, jazda na kolotoči aj sokoliari... Akcia, akú sme na amfíku ešte nezažili!
Foto: Martin Dubovský

V nedeľu 1. mája sa od 10:00 na amfiteátri Paľa Bielika na nultý ročník podujatia Deň otvorených brán (DOB). Návštevníci a návštevníčky sa môžu tešiť na prvý blší trh na amfiteátri, prvé tohtoročné premietanie, pestrý program či dokonca detský kolotoč. Samozrejme, na akcii nebude chýbať ani občerstvenie či cukrová vata.

DOB otvorí už tretiu sezónu kultúrnych a spoločenských podujatí na znovuobnovenom banskobystrickom amfiteátri. Podujatie však nie je otvorením len pre návštevníkov a návštevníčky, ale aj pre rôznorodé organizácie, inštitúcie, aktivity a nápady z Bystrice a okolia, ktoré budú spolutvoriť program a atmosféru.

Od 10:00 sa na amfiteátri začne rozrastať prvý blší trh v tomto priestore. Deti sa budú môcť zapojiť do maľovania na tvár, užiť si jazdu na kolotoči či stretnúť sa s historickým šaškom Fjodorom. Poobede okolo druhej sa tu už budú prezentovať sokoliari, ŠVK s bábkami a literárnym klubom či rôzne bystrické neziskové organizácie, ktoré ponúknu napr. hru v živom človeče. Od tretej sa bude dať zapojiť do jógy na amfiteátri, zúčastniť sa prehliadky historickej premietacej kabíny alebo si pozrieť vystúpenie bystrických parkouristov z akrobatickej skupiny Slovak Freerun Family.

Nielen deti sa môžu tešiť na detskú inscenáciu Na paši od Divadla z Pasáže o 17:00. O 18:00 odštartuje Občianska cykloiniciatíva spolu s primátorom Noskom kampaň Do práce na bicykli 2016. Po šiestej bude nasledovať hudobný program ľudovými piesňam od Kačurienok, školou tanca od Univerzitného FS Mladosť a zavŕší speváckym zborom Hron. Pred filmom sa o 20:30 uskutoční krátka prezentácia o amfiteátri a na záver sa premietne česká klasika Postřižiny.

Čítajte tiež:

Hex, Gladiator, a to zďaleka nie je všetko… Majáles v Bystrici odhalil tohtoročné lákadlá!

Akcia, ktorá sa v Bystrici teší veľkej obľube. Deň rodiny je späť, prinášame program!

Foto: ilustračné

Deň otvorených brán
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM