Ivana Kováčiková Rôzne Rôzne

AKO STE HLASOVALI: Má jeden rodič právo zásadne ovplyvniť školskú akciu?

Búrlivú diskusiu vyvolal špeciálny týždeň, počas ktorého sa mohli žiaci bystrickej školy prezliecť aj za opačné pohlavie. Kauza odštartovala rozhorčením jedného rodiča a mestského poslanca Jaroslav Kuracinu. Škola ustúpila a zmenila tému. Aký je názor Bystričanov i ďalších našich čitateľov?

Ilustračný obrázok k článku AKO STE HLASOVALI: Má jeden rodič právo zásadne ovplyvniť školskú akciu?
Foto: Ivana Kováčiková / Zdroj: Dnes24.sk

Prezliekacia kauza otvorila verejnú diskusiu na veľmi citlivú tému. Má jeden rodič právo zásadne ovplyvniť školskú akciu? Pýtali sme sa čitateľov spravodajského portálu Bystrica24.sk a v hlasovaní majú jednoznačný názor.

Až osem z desiatich účastníkov ankety (81,9%) si myslí, že je správne, že sa štvrtková téma zmenila za inú. Druhá strana opýtaných sa zhodla, že akcia bola dobrovoľná a nijako by nenarušila vývoj detí. S týmto názorom sa stotožnilo 17,5% čitateľov portálu. Iba 0,6% zo všetkých zapojených nevedelo danú situáciu posúdiť.

Aj napriek tomu, že s témou akcie nemal problém zriaďovateľ ani viacerí rodičia a zakladala sa na iniciatíve samotných detí, štvrtok sa nakoniec niesol v duchu hrdinov z kníh, rozprávok a filmov.

Celá kauza sa začala komentárom na sociálnej sieti. Poslanec Jaroslav Kuracina označil prezliekanie za opačné pohlavie „za traumu a potupu“. Počas návštevy vedenia Základnej školy Slobodného slovenského vysielača žiadal nápravu. Reakcia na seba nenechala dlho čakať a vedenie mesta sa stretlo s riaditeľkou školy. Na stretnutí sa zišli okrem vedenia ZŠ aj zástupcovia rodičov, poslanec Kuracina aj poslanci NR SR Viera Dubačová (OĽaNO) a Ján Mora (Kotleba-ĽS Naše Slovensko). Primátor Ján Nosko aj Viera Dubačová sa riaditeľky zastali a označili celú akciu za „zastrašovací akt“.

Čítajte tiež:

Čo rozpútal facebookový príspevok bystrického poslanca? Vedenie mesta sa stretne s riaditeľkou­ školy

Prezliekacia kauza na bystrickej škole mala dohru. Na šetrení aj poslanci NR SR

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM