Jakub Forgács Správy

Aká je čakacia doba na urgentoch v bystrických nemocniciach? Toto hovoria zistenia INEKO

Inštitút INEKO si posvietil na priemernú dobu čakania pacienta privezeného záchrankou na urgentný príjem. A výsledok?

Ilustračný obrázok k článku Aká je čakacia doba na urgentoch v bystrických nemocniciach? Toto hovoria zistenia INEKO
Zdroj: FNsP F. D. Roosevelta

Nedávno sme priniesli rebríčky hodnotenia slovenských nemocníc podľa nezávislého inštitútu INEKO. Zameral sa pritom na vybrané ukazovatele ako sú spokojnosť pacientov, kvalita poskytovanej zdravotnej starostlivosti, náročnosť diagnóz, hospodárenie a transparentnosť. Teraz si posvietil aj na niekoľko ďalších hodnôt, medzi nimi aj priemernú dobu čakania pacienta privezeného záchrankou na urgentný príjem.

Celoslovenský priemer 57 zdravotníckych zariadení (štátne univerzitné a fakultné nemocnice, všeobecné a detské fakultné nemocnice) sa za rok 2017 pohybuje na úrovni 16,3 minúty. Najrýchlejší je z tohto hľadiska personál Nemocnice Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku, kde sa čaká v priemere iba 11,4 minúty.

V prípade Fakultnej nemocnice s poliklinikou F.D. Roosevelta Banská Bystrica si pacienti v priemere počkajú 14,9 minúty a na urgente Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou Banská Bystrica je to v priemere 14,2 minúty.

Úplne najhoršie sú na tom z tohto pohľadu pacienti Nemocnice s poliklinikou Prievidza so sídlom v Bojniciach. Kým sa dostanú na rad, počkajú si až 23,6 minúty.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM