Aktualizované Správy

Skvelý výsledok: Rooseveltova nemocnica získala po prvý raz ocenenie Nemocnica roka

Ocenenie Nemocnica roka 2018 v kategórii štátnych univerzitných a fakultných nemocníc získala po prvý raz Fakultná nemocnica s poliklinikou F.D. Roosevelta v Banskej Bystrici.

Ilustračný obrázok k článku Skvelý výsledok: Rooseveltova nemocnica získala po prvý raz ocenenie Nemocnica roka
4
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Najlepšími nemocnicami tohto roka sa stali Fakultná nemocnica s poliklinikou F.D. Roosevelta v Banskej Bystrici a Ľubovnianska nemocnica, n.o. Vyplýva to z hodnotenia zdravotníckych zariadení, ktoré v pondelok zverejnil Inštitút pre ekonomické a sociálne reformy (INEKO).

Banskobystrická nemocnica získala ocenenie v kategórii štátnych univerzitných a fakultných nemocníc po prvý raz.

„Zdravotnícke zariadenia sme porovnávali v piatich hlavných oblastiach. Ide o spokojnosť pacientov, kvalitu poskytovania zdravotnej starostlivosti, hospodárenie, transparentnosť nemocníc a náročnosť diagnóz,“ povedal analytik Dušan Zachar z INEKO.

Riaditeľka banskobystrickej Rooseveltovej nemocnice Miriam Lapuníková si myslí, že dôvodom, prečo práve banskobystrická nemocnica získala ocenenie, je snaha celého tímu zamestnancov. „Všetci sa veľmi snažíme posúvať sa aj v ekonomike, aj v rozúčtovaní nákladov, v inovatívnych metódach, v poskytovaní zdravotnej starostlivosti,“ prezradila. Pochvaľovala si tiež konkurenciu. „Myslím si, že konkurencia je fantastická vec. Práve tá nás posúva tam, kde sme. Nespíme na vavrínoch,“ dodala.

Priznala tiež, že nemocnica má problém s nedostatkom zdravotníckeho personálu, ale aj lekárov, ale podľa jej vyjadrení sa tento problém týka celého Slovenska. Teší sa tiež na investíciu, ktorá banskobystrickú nemocnicu čaká budúci rok. „Uchádzame sa o dva lineárne urýchľovače, ktoré by mali byť dodané v druhej polovici budúceho roka,“ uviedla. Nemocnica tiež potrebuje podľa jej slov tzv. „hot floor“, čiže zložky, ktoré sa starajú o akútneho pacienta, ktorý príde cez urgent.

V OBRAZOCH: Bystrická Rooseveltova nemocnica
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM