Jakub Forgács Správy

V Rooseveltke vzniklo nové oddelenie. Špičkoví odborníci dokážu zachrániť tvár pacientov

Dobrá správa pre pacientov s úrazmi a nádormi v tvárovo-čeľustnej oblasti. Vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou F.D. Roosevelta otvorili nové Oddelenie maxilofaciálnej chirurgie.

Ilustračný obrázok k článku V Rooseveltke vzniklo nové oddelenie. Špičkoví odborníci dokážu zachrániť tvár pacientov
4
Galéria
Zdroj: TASR

Pacienti s úrazmi a nádormi v tvárovo-čeľustnej oblasti majú konečne dostupnú chirurgickú zdravotnú starostlivosť aj v Banskobystrickom kraji. „Vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou F.D. Roosevelta Banská Bystrica sme otvorili nové Oddelenie maxilofaciálnej chirurgie. Jeho špičkoví odborníci dokážu zachrániť tvár pacientom, ktorí by napríklad po výbuchu zábavnej pyrotechniky alebo po odstránení rakovinou poškodenej kosti zostali navždy znetvorení,“ uviedla Ružena Maťašeje, hovorkyňa, manažérka pre vzťahy s verejnosťou FNsP F. D. Roosevelta.

„Odstránené časti poškodených tvárových kostí dokážu dokonca vymodelovať napríklad z kosti pacientovho predkolenia a spevniť titánovými dlahami, ktoré na mieru vyhotovili podľa predlohy vytvorenej na 3D tlačiarni podľa pacientovho CT,“ pokračovala hovorkyňa.

Ako ďalej uviedla, slávnostné otvorenie novovybudovaných priestorov tohto špecializovaného oddelenia sa uskutoční v piatok 26. októbra 2018 o 10:00 na 3. poschodí v poliklinickej časti FNsP F.D. Roosevelta Banská Bystrica. „Je pre nás veľkou cťou, že na slávnostné otvorenie prijala pozvanie ministerka zdravotníctva SR Andrea Kalavská,“ doplnila Maťašeje so slovami, že počas otvorenia viac povedia aj generálna riaditeľka nemocnice Miriam Lapuníková, chirurg Oddelenia maxilofaciálnej chirurgie a pacienti „s novou tvárou“.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Bystrická Rooseveltova nemocnica
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM