Jakub Forgács Správy

ŽUPNÉ trhy zažijeme po celom Banskobystrickom kraji: Známe sú TERMÍNY aj ČASY

Súčasťou každého Župného trhu budú vystúpenia miestnych folklórnych súborov alebo skupín a tiež tvorivé dielne, ktoré vedú samotní regionálni producenti.

Ilustračný obrázok k článku ŽUPNÉ trhy zažijeme po celom Banskobystrickom kraji: Známe sú TERMÍNY aj ČASY
20
Galéria

Tohtoročné Župné trhy budú konať v siedmich okresných mestách v Banskobystrickom kraji, pričom v dvoch prípadoch sa pridajú k už tradičným podujatiam – Podpolianskym folklórnym slávnostiam a Žiarskemu jarmoku v Žiari nad Hronom. Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) o tom informuje na sociálnej sieti.

Prvé Župné trhy sa budú konať už tento piatok, 22. marca, priamo v Banskej Bystrici na Starej Tržnici.

Podpora miestnych

"Župné trhy nadväzujú na naše aktivity, ktoré smerujú k podpore miestnych remeselníkov, farmárov a producentov v rôznych regiónoch nášho kraja. Chceme, aby sa im u nás darilo a aby držali živé tradičné výrobné postupy, remeslá a pracovali so surovinami z lokálnych zdrojov. Aj preto pre nich vytvárame rôzne platformy, kde môžu svoju produkciu ponúknuť zákazníkom,“ povedal predseda BBSK Ondrej Lunter.

„Kľúčovým projektom v podpore lokálnych producentov a remeselníkov je určite e-shop www.regionalnepulty.sk, za ktorým stojí Rozvojová agentúra BBSK a cez ktorý k dnešnému dňu predáva svoje výrobky 90 remeselníkom a výrobcov z Banskobystrického kraja,“ píše BBSK s tým, že práve na tento projekt nadväzujú aj fyzické Župné trhy, ktorých cieľom je poskytnúť miestnym producentom ďalší priestor na predaj ich výrobkov.

Presné termíny Župných trhov v mestách v Banskobystrickom kraji sa dočítate na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Veľkonočné trhy v Bystrici sú v plnom prúde
20
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM