Jakub Forgács Správy

Čo môže za PROBLÉMY v autobusoch? Kraj vraj má RIEŠENIE, chce aj ďalšie školenie vodičov

Obrátili sme sa na kompetentných, aby sme zistili, či sa v regionálnej autobusovej doprave v kraji skutočne dá hovoriť iba o lokálnych problémoch a aj to, aké je ich riešenie.

Ilustračný obrázok k článku Čo môže za PROBLÉMY v autobusoch? Kraj vraj má RIEŠENIE, chce aj ďalšie školenie vodičov
7
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Nový Integrovaný dopravný systém funguje v regionálnej autobusovej doprave v Banskobystrickom samosprávnom kraji od začiatku februára. Hneď po jeho spustení sa však vyskytli problémy, na ktoré upozorňovali cestujúci aj vodiči v autobusoch.

Problémy v autobusoch

Poukazovali na nefunkčné strojčeky na vydávanie lístkov, vyššie ceny jednorázových lístkov, meškajúce spoje aj komplikovanosť systému. BBSK priznal, že ide ""iba o lokálne problémy":https://bystrica.dnes24.sk/…-bbsk-444561", na ktorých odstránení sa pracuje.

Sami sme si v posledných týždňoch vyskúšali cestovanie regionálnymi autobusmi na rôznych trasách, prevažne v okolí Banskej Bystrice a Zvolena. Z desiatich jázd sme za lístok platili iba v troch prípadoch. Pri zvyšných siedmich mali autobusári na strojčeku označenie „nefunguje“, dokonca bola cezeň natiahnutá aj čiapka.

S odstupom času sme sa teda obrátili na kompetentných, aby sme zistili, či sa skutočne dá hovoriť iba o lokálnych problémoch, resp. či vedia, v koľkých autobusoch sa ľudia vozia zadarmo. Odpovede nájdete na nasledujúcej strane.

Viac o novom Integrovanom dopravnom systéme BBSK

V OBRAZOCH: V regionálnej doprave odštartoval nový integrovaný dopravný systém
7
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák
Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM