Jakub Forgács Správy

Záujem o očkovanie v Bystrici je enormný: Zoznam náhradníkov sa naplnil

Byť zaradený do zoznamu náhradníkov nie je podľa slov nemocnice nárokovateľné a záujemca o zaradenie musí spĺňať kritéria. Aktuálne sú však kapacity plné.

Ilustračný obrázok k článku Záujem o očkovanie v Bystrici je enormný: Zoznam náhradníkov sa naplnil
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Zoznam náhradníkov na očkovanie je naplnený. V utorok popoludní o tom informovala Fakultná nemocnica s poliklinikou F. D. Roosevelta Banská Bystrica na svojej facebookovej stránke.

Stovky hovorov

V pondelok 1. februára nemocnica spustila do prevádzky telefonický kontakt, na ktorom je možné registrovať sa ako náhradník skupinám osôb, ktoré nie sú definované pre aktuálne prebiehajúcu fázu očkovania.

„Musíme povedať, že nápor na túto linku je väčší ako je jej kapacita, kolegyne vybavili za včerajší deň stovky hovorov,“ uvádza nemocnica so slovami, že zoznam náhradníkov je tak momentálne na najbližšie dni naplnený.

Treba trpezlivosť

„Teší nás, že je o očkovanie proti Covid-19 taký záujem, ale prosíme, aby ste chápali, že náhradníkov nepotrebujeme veľa. Denne maximálne okolo desať,“ pokračovala nemocnica so slovami, že zoznam náhradníkov majú nadimenzovaný na 200 ľudí, z ktorých postupne pozvú potrebný počet na daný deň, ak nepríde niekto z objednaných.

Byť zaradený do zoznamu náhradníkov nie je podľa slov nemocnice nárokovateľné a záujemca o zaradenie musí spĺňať kritéria definované vyhláškou MZ SR č. 10/2021. „Prioritne očkujeme a podľa platnej vyhlášky MZ SR môžeme očkovať len osoby, ktoré sú registrované cez portál korona.gov.sk, teda patria do priorizovanej skupiny pre danú fázu očkovania,“ píše nemocnica.

„Plne rozumieme, že mnohí by ste sa už chceli dať zaočkovať, ale prosíme vás o trpezlivosť a pochopenie,“ dodáva sa na stránke nemocnice.

V priloženej fotogalérii nájdete aj zábery z očkovania v Rooseveltovej nemocnici!

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM