Jakub Forgács Rôzne

Zábery z bystrických ulíc: Silné búrky v meste vylamovali konáre aj celé stromy!

Pohľad, z ktorého nejedného Bystričana pichne pri srdci. Konáre a popadané stromy zablokovali viaceré chodníky v našom meste. Na svedomí ich majú silné búrky z posledných dní. S našim fotoaparátom sme sa preto vybrali priamo do ulíc Banskej Bystrice, aby sme pre vás zmapovali situáciu.

Ilustračný obrázok k článku Zábery z bystrických ulíc: Silné búrky v meste vylamovali konáre aj celé stromy!
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Bystričania prežili víkend, ktorý sa veru nezačal najlepšie. Už v piatok podvečer zasiahla naše mesto búrka s prívalovými dažďami, ktoré narobili v uliciach Banskej Bystrica poriadnu šarapatu. Voda zaplavila podchody pri autobusovej stanici aj bývalom Drukose a znemožnila tak prejazd osobným autám. Problematický úsek však bol aj pri zastávke na Huštáku v smere do centra, ktorá skončila tiež pod vodou, a hasiči odtiaľ museli odčerpávať vodu.

Búrka poznačila aj slávnostné otvorenie 8. stretnutia banských miest a obcí i samotnú banícku oslavu – Šachtág. Dažďová smršť, ktorú sprevádzal silný vietor, zničila konštrukciu stanu v blízkosti Pamätníka SNP, kde sa mal oficiálny ceremoniál odohrávať. Poprevracala aj ťažké stoly i lavice v stane. Účastníci stihli ujsť na poslednú chvíľu – vzápätí totiž na vlastné oči videli guľový blesk, ktorý udrel medzi stan a Pamätník SNP. Takmer trojhodinový Šachtág sa preto musel uskutočniť v kinosále Múzea SNP.

Blesky, hromy a silný dážď poznačili aj sobotný slávnostný program Baníckej vizitácie v Banskej Bystrici, ktorý organizátori na poslednú chvíľu práve pre avizované zlé počasie presunuli z popoludňajších hodín radšej na dopoludnie. Hlavný program na Námestí SNP museli pre búrku prerušiť a banícke oslavy ukončili predčasne.

To však neboli jediné dôsledky silných búrok. Po daždi bolo vidno v uliciach mesta poriadnu spúšť aj mimo ciest, hlavne neďaleko autobusovej stanice no i na sídliskách. Po chodníkoch sa váľali konáre, niektoré boli dokonca úplne zahatané zlomenými stromami. Situácia bola rovnako zlá ešte aj v nedeľu. To, ako to vyzeralo na mnohých miestach v Banskej Bystrici, si môžete pozrieť v našej fotogalérii!

Čítajte tiež:

Pri chôdzi čaká Bystričanov nástraha: Ak nedáte pozor, hlava vám skončí v korunách stromov

Toto dokázali narobiť horúčavy v meste: FOTKY zachytili, čo čaká Bystričanov počas prechádzky!

Zdroj: dnes24/tasr

FOTO: Dôsledky ničivých búrok v Bystrici
13
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM