Jakub Forgács Rôzne

Toto dokázali narobiť horúčavy v meste: FOTKY zachytili, čo čaká Bystričanov počas prechádzky!

Pri prechádzke mestom v týchto dňoch mnohých Bystričanov pichne pri srdci. Horúčavy si u nás totiž vypýtali svoju daň. Vybrali sme sa priamo do ulíc s našim fotoaparátom a situáciu sme pre vás zachytili na fotkách.

Ilustračný obrázok k článku Toto dokázali narobiť horúčavy v meste: FOTKY zachytili, čo čaká Bystričanov počas prechádzky!
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

„Je to celkom smutný pohľad. Keď som cez víkend prechádzala mestom, na viacerých miestach bolo všetko vyschnuté, hlavne tráva,“ napísala nám do redakcie Banskobystričanka Zuzana, ktorú tento stav zarmútil a zaujímalo ju, prečo sa s tým nič nerobí.

„Nie je to veľmi pekné, ale chápem, že mesto sa nemôže starať o tak veľké plochy. Myslím, že príroda si to dokáže zariadiť sama,“ pokračoval Dávid. Vybrali sme sa preto do ulíc mesta s našim fotoaparátom, aby sme situáciu zdokumentovali.

Obrátili sme sa tiež na Mestský úrad s otázkou, či sa v čase horúčav tráva v meste nepolieva. „Trávnaté plochy sa na verejných priestranstvách nepolievajú,“ povedal pre Bystrica 24 Peter Suchý, vedúci Oddelenia odpadového hospodárstva Mestského úradu.

„Polieva sa kvetinová výzdoba (kvetinové záhony) na Námestí SNP, na mostoch (Malá stanica), ako aj letničky, ktoré tvoria kvetinovú výzdobu,“ doplnil Suchý so slovami, že ide aj o polievanie náhradných výsadieb stromov po dobu troch rokov od ich vysadenia,

Pozrite si v našej fotogalérii zábery vyschnutých trávnatých plôch na banskobystrických sídliskách či v parku pod Pamätníkom SNP.

FOTO: Nelichotivý pohľad na vvýčiny horúčav v našom meste
13
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM