Ivana Kováčiková Kultúra

Víkend v Bystrici netreba presedieť doma. Pestrá ponuka akcií priamo v meste

Voľné dni s už nezadržateľne blížia. Každý z nás relaxuje po svojom, a tak vám prinášame rôznorodé tipy na trávenie víkendu v našom meste.

Ilustračný obrázok k článku Víkend v Bystrici netreba presedieť doma. Pestrá ponuka akcií priamo v meste
Foto: Ivana Kováčiková / Zdroj: Dnes24.sk

FUBABY

20.6. – 25.6.2016, Banská Bystrica/Europa SC, Na Troskách 25

Festival umenia a dizajnu Banská Bystrica – Fubaby 2016 čaká v piatok slávnostné ukončenie. Na námestií SNP o 16:30 bude pripravená vernisáž výtvarných diel V. ročníka FUBABY 2016 a vyhlásenie výhercov a ocenenie Zrnka Talentu. Od 18-tej si budede môcť užiť hudobnú glosu Igora Šimega a jeho hostí. Čerešničkou na torte bude vystúpenie Dary Rolins. V sobotu bude prebiehať súťaž Banskobystrická míľa od 10:00 do 12:00 hodiny.

MAFIÁNSKE HISTORKY

24.6.2016 o 20:00, Aula SZU

Divadelná komédia Mafiánske historky vznikla začiatkom tohto tisícročia a postupne obletela celé Slovensko. Spolu 250 repríz v najrôznejších kútoch Slovenska radia tento divadelný projekt medzi najúspešnejšie. Hra vznikala priamo na divadelných doskách interakciou hercov a režiséra, a je obohatená množstvom improvizačných vsuviek jednotlivých protagonistov, preto každé jedno predstavenie možno považovať za jedinečné.

ROCKSCAPE 2016

24.6. – 25.6. 2016, Amfiteáter, Banská Bystrica

Na banskobystrickom amfiteátri sa uskutoční už 4. ročník hudobného festivalu Rockscape. Počas dvoch dní, na dvoch pódiách vystúpia skvelé svetové kapely spolu so slovenskou rockovou špičkou. Mená účinkujúcich sľubujú veľký hudobný zážitok.

DEŇ DETÍ V RADVANI

25.6.2016 od 9:00, ihrisko pri Tihányiovskom kaštieli

Deň detí môžete osláviť aj na konci mesiaca. Uskutoční sa na ihrisku pri Tihányiovskom kaštieli. Nebudú chýbať skákací hrad, detské motorky, maľovanie na tvár, ukážky práce psovodov či detské hudobné talenty.

BUS FEST

25.6. o 10:00, Námestie Slobody pri hoteli Lux

Pod Urpínom sa chystá netradičná akcia, zraz historických autobusov. Zraz bude v Bystrici pred hotelom Lux a následne sa veterány presunú do Zvolena.

OTVORENIE IHRISKA ŽIHADIELKO

25.6. o 10:00, ulica THK 13, Banská Bystrica

Symbolický kľúč od nového detského ihriska – Žihadielka, odovzdá primátorovi mesta Jánovi Noskovi obchodný riaditeľ spoločnosti, od ktorej Banská Bystrica ihrisko vyhrala. Pásku na ihrisku prestrihnú samotné deti. Po celý deň tu na malých návštevníkov čaká mnoho prekvapení, hier, občerstvenie. Nebudú chýbať ani ich obľúbení veselí Trpaslíci z RTVS.

FUN RÁDIO DOHODA FESTIVAL

25.6. 2016 o 12:00, Park pod Pamätníkom SNP

Obľúbená séria najväčších letných žúrov Fun rádio Dohoda vstupuje do svojej ôsmej sezóny. Už tradične ponúkne výber hviezd domácej populárnej hudby. Predstavia sa Polemic, Puding Pani Elvisovej, Le Payaco, IMT Smile, Kmeťoband, Sima Martausová, Hex, Medial Banana, Komajota, Campana Batucada, Mista, DJ Milan Lieskovsky.

MAJSTROVSTVÁ SLOVENSKEJ REPUBLIKY V ATLETIKE

25.6 – 26.6. 2016 o 14:00, Štadión VŠC Dukla, Štiavničky

69. M-SR v atletike nielen v znamení súbojov o domáce tituly, ale aj o miestenky na vrcholy roka. Naša špička bude bojovať o limity na všetky štyri vrcholy atletického leta – olympijské hry v Riu de Janeiro (5. – 21. 8.), majstrovstvá Európy v Amsterdame (6. – 10. 7.), juniorské MS v Bydgoszczi (19. – 24. 7.) a premiérové ME do 17 rokov (14. – 17. 7.).

JÁNSKA VATRA

25.6. 2016 od 14:00, Hrochoť

Letný slnovrat môžete osláviť aj zapálením Jánskej vatry v neďalekej obci Hrochoť. Sprievodný program je nachystaný už od 14-tej hodiny. Nebudú chýbať ukážky práce hasičov, odbornej techniky. Zabaviť sa môžete na ľudovú hudbu z Poník a vystúpi aj domáci FS Hrochoťan. Zapálenie Jánskej vatry je naplánované na 20:30.

ODKLÍNANIE KAMIENKOV – TVORIVÁ DIELŇA

26.6. 2016 o 14:00, Thurzov dom, Námestie SNP 4

Kamienky, kamene, skaly… nájdeme ich všade okolo nás. Ukrývajú v sebe tajomstvá, ktoré zažili na svojich tisícročných cestách. Príďte do našej dielničky a pokúste sa s lektorkou Silviou ich oživiť a odhaliť tajomstvá ich ciest.

Čítajte tiež:

FOTO: Nádhera z bystrických ulíc. Mesto zakvitlo kvetinovými záhonmi

ROZHOVOR: Z práce chodí po rukách, srdce má na dlani. Spoznávate Jakuba (28)?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM