Správy

V Banskobystrickom kraji ocenia VÝNIMOČNÝCH dobrovoľníkov: Prišli DESIATKY nominácií

Srdce na dlani je ocenenie výnimočných jednotlivcov, kolektívov a rodín za ich dobrovoľné aktivity vykonané v prospech iných bez nároku na finančnú odmenu.

Ilustračný obrázok k článku V Banskobystrickom kraji ocenia VÝNIMOČNÝCH dobrovoľníkov: Prišli DESIATKY nominácií
6
Galéria
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič , TASR/František Iván

Nezisková organizácia Centrum dobrovoľníctva v Banskej Bystrici prijala 37 nominácií z deviatich okresov Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) na ocenenie výnimočných dobrovoľníkov, organizácií alebo inšpiratívnych projektov zameraných na nezištnú pomoc. Centrum dobrovoľníctva o tom informovalo na sociálnej sieti.

Slávnostné oceňovanie

V novembri zasadne hodnotiaca komisia, ktorá rozhodne o udelení ocenenia Srdce na dlani v jednotlivých kategóriách a tiež o nomináciách, ktoré postúpia do národného oceňovania. V decembri pri príležitosti Medzinárodného dňa dobrovoľníkov všetkým dobrovoľníkom v BBSK verejne poďakujú. Slávnostné podujatie spojené s odovzdávaním ocenení sa uskutoční v priestoroch Divadla Jozefa Gregora Tajovského vo Zvolene.

„Poslaním a zmyslom ocenenia je vyjadriť osobitnú vďaku tým, ktorí si vo svojom voľnom čase nájdu miesto na pomoc iným a všade tam, kde je to potrebné. Naše Centrum dobrovoľníctva, ktoré je organizátorom oceňovania v kraji, prijímalo nominácie už po sedemnásty raz,“ uviedla riaditeľka centra Silvia Cochová. Oceňovanie Srdce na dlani spoluorganizujú s krajskými dobrovoľníckymi centrami a Platformou dobrovoľníckych centier a organizácií.

Srdce na dlani je ocenenie výnimočných jednotlivcov, kolektívov a rodín za ich dobrovoľné aktivity vykonané v prospech iných bez nároku na finančnú odmenu. Ide o rôzne oblasti spoločenského života, rozvoja komunity, ochrany životného prostredia, zdravia, kultúry, umenia, výchovy, vzdelávania, športu či ľudských práv. Rovnako je i ocenením výnimočných projektov, programov a inštitúcií, ktoré menia veci k lepšiemu.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Oceňovanie dobrovoľníkov Srdce na dlani 2022
6
Galéria
Foto: Ivona Lichá
Zdroj: Polícia Slovenskej republiky
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM