Správy

Turistov čakajú na Skalke pozitívne NOVINKY: Týkajú sa nielen PARKOVANIA

Prostriedky, ktoré mesto Kremnica vyzbieralo z parkovného v tejto lokalite, boli na Skalke podľa slov primátora aj preinvestované.

Ilustračný obrázok k článku Turistov čakajú na Skalke pozitívne NOVINKY: Týkajú sa nielen PARKOVANIA
Zdroj: TASR

Na nastávajúcu zimnú sezónu sa pripravujú aj na Skalke pri Kremnici. Okrem letnej údržby bežeckých tratí sa tento rok kremnická samospráva zamerala aj na skvalitnenie parkovacích kapacít, ktoré boli v minulosti častým terčom sťažností.

Rozšírenie a skvalitnenie

„Rekonštruovali sme a rozšírili kapacitu existujúcich parkovísk, nebudovali sa nejaké nové. Rozšírili sa a skvalitnili sa,“ uviedol pre TASR primátor Kremnice Martin Novodomec. Samospráva tak reagovala na sťažnosti návštevníkov, ktoré hovorili o nízkej kvalite spoplatnených parkovacích miest.

Prostriedky, ktoré mesto vyzbieralo z parkovného v tejto lokalite, tak boli na Skalke podľa jeho slov aj preinvestované. „Robili sme to tým spôsobom, že to, čo je na Skalke vybraté, prakticky sa tam aj investovalo. Aj v budúcom roku sa budeme snažiť to nejako doupravovať, aby mala Skalka parkovanie na úrovni,“ skonštatoval primátor. Investície do skvalitňovania parkovacích plôch majú byť podľa jeho slov ekvivalentnou náhradou za zvyšovanie cien parkovného od júna tohto roka.

Viac zjazdoviek

Pozitívnou správou podľa Novodomca je, že na Skalke by mohlo byť tento rok viac možností na zjazdové lyžovanie. „Na októbrovom zastupiteľstve boli prenajaté zjazdovky pod vlekmi komerčným subjektom, ktoré vlastnia vleky. Čiže očakávame, že by sa malo spojazdniť aj staré stredisko,“ uviedol.

Zároveň dodal, že dôležité je pre samosprávu zachovanie štandardu úpravy bežeckých tratí. „Financovanie dobrovoľného vstupného zachovávame, ale chceme to posilniť s aktívnym výberom, aby sa nám to nejakým spôsobom aj vracalo a hlavne, aby to bol taký samofungujúci proces, čo sa týka financií,“ podotkol.

Údržba desiatok kilometrov bežeckých trás je náročná a vyžaduje si podľa jeho slov veľa zdrojov, jednak personálu, ale aj techniky. Trate upravovali aj v lete, odstraňovali nedostatky, vysypávali jamy. „Čiže robila sa letná údržba na to, aby sa zvládla zimná údržba,“ dodal Novodomec.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Polícia Slovenskej republiky
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM