Tlačové správy

Tesco opäť pomáha: Podporilo 3 komunitné projekty v Bystrici a okolí, VIDEO a FOTO

Obľúbený reťazec opäť pomôže lokálnym neziskovým organizáciám. Odovzdal im šeky so sumami 300, 600 a 1 300 eur.

Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

V Hypermarkete Tesco na Zvolenskej ceste 8 v Banskej Bystrici vládla v piatok doobeda veľmi pozitívna nálada. Niet sa čomu čudovať, prebehlo tam totiž odovzdávania šekov s finančnou podporou lokálnym neziskovým organizáciám v Banskej Bystrici. O výške podpory pre komunitné projekty, navrhnuté organizáciami, rozhodli práve zákazníci počas hlasovania v predajniach Tesco v rámci grantového programu „Vy rozhodujete, my pomáhame“. Šeky so sumami 300, 600 a 1 300 eur odovzdávali víťazným projektom Martin Kuruc, generálny riaditeľ Tesco na Slovensku a Ľubica Barčíková, formátová manažérka Tesco.

Poslanie Tesco

Tesco grantový program, je program, ktorý sa snaží podporovať rôzne verejno-spoločenské iniciatívy v regiónoch. Aktuálne ide už o desiatu edíciu za šesť rokov, v rámci ktorej Tesco podporilo 1 849 projektov v celkovej hodnote 1,5 milióna eur.

„Podpora týchto projektov je pre nás veľmi dôležitá, lebo nám pomáha napĺňať naše poslanie, ktoré sme si ako spoločnosť dali, robiť každý deň niečo naviac pre našich zákazníkov, pre naše komunity a našu planétu. Dnes sme tu ocenili tri projekty, ktoré veľmi úzko súviseli s týmto poslaním. Jeden z nich, práve ten víťazný, mal prepojenie na zdravý životný štýl a začína už s maličkými deťmi v škôlke. Druhý mal za cieľ podporu ekologickejšieho spôsobu životu a tretí si dal za cieľ zveľaďovanie životného prostredia,“ uviedla Barčíková.

„Grantový program je jedinečný tým, že rozhodujú zákazníci a Tesco pomáha. Každý zákazník počas trvania grantového projektu získa žetón pri platení a tento žetón môže dať do tubusu a venovať ho práve tej organizácii, ktorá je mu najbližšia a osloví ho najviac,“ dodala Barčíková.

Víťazný projekt

Radosť z podpory netajila ani Jarmila Dlhošová, zástupkyňa MŠ Lazovná. Práve projekt tejto školy získal až 1 300 eur. „Využijeme to na realizáciu štyroch vyvýšených záhonov pre štyri triedy v MŠ Lazovná v školskej záhrade,“ uviedla Dlhošová.

„Tento projekt sme vymysleli preto, lebo detičky sa prostredníctvom nášho projektu Zeleninkové šialenstvo každý týždeň oboznamujú s jednou zeleninkou, ktorú spracúvajú, krájajú, pripravujú si šalátiky či pomazánky. Keď ju jedia v jedálni, tak váhajú, ale takáto, nimi spracovaná zeleninka, im veľmi chutí. Keďže tú zeleninku kupujeme, tak sme sa rozhodli zapojiť, aby deti mali šancu vidieť proces, ako rastlinka rastie od semienka až ku plodu,“ spomenula Dlhošová.

Práve deti z materskej školy sa postarali o milý program, keď v závere odovzdávania šekov zarecitovali a zaspievali o rôznych druhoch zeleniny.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

V OBRAZOCH: Tesco podporilo neziskové organizácie v Banskej Bystrici
13
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM