Správy

Stredoškoláci sa musia učiť z domu: Čo si o tom myslia riaditelia bystrických škôl?

Z dôvodu zhoršujúcej sa situácie na Slovensku pre pandémiu nového koronavírusu sa už niekoľko dní vzdelávajú študenti stredných škôl dištančne.

Ilustračný obrázok k článku Stredoškoláci sa musia učiť z domu: Čo si o tom myslia riaditelia bystrických škôl?
Zdroj: TASR/František Iván

Prechod na dištančné vzdelávanie nebol na viacerých stredných školách (SŠ) problémový. Učiteľom však chýba priamy kontakt so študentmi. Po prvom týždni dištančného vzdelávania sa na tom zhodli viacerí riaditelia SŠ na Slovensku.

Z dôvodu zhoršujúcej sa situácie na Slovensku pre pandémiu nového koronavírusu sa od pondelka 12. októbra vzdelávajú študenti SŠ dištančne.

Riaditeľka Strednej odbornej školy hotelových služieb a obchodu v Banskej Bystrici Ľuba Englerová dúfa, že táto situácia nebude dlho trvať a čoskoro sa všetci vrátia späť za katedru. Ako doplnila, dištančné vzdelávanie vedia na škole zabezpečiť na dobrej úrovni.

„Skúsenosti z prvej vlny sú užitočné, ale ešte to bude vylepšené. Bude to na vyššej úrovni a lepšie zorganizované,“ tvrdí riaditeľ Strednej odbornej školy informačných technológií na Tajovského ulici v Banskej Bystrici Štefan Balogh.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM