Ivana Kováčiková Rôzne

SERIÁL: Bystrickí poslanci v detstve. Kto je chlapček so zamysleným pohľadom?

V tom čase mal len tri roky a spokojné sídliskové detstvo pred sebou. Uhádnete podľa záberu z detstva, o ktorého mestského poslanca ide?

Ilustračný obrázok k článku SERIÁL: Bystrickí poslanci v detstve. Kto je chlapček so zamysleným pohľadom?
Zdroj: Dnes24.sk

Môžete ich poznať hlavne podľa aktivít, ktoré robia pre naše mesto. Poslanci mestského zastupiteľstva však tiež kedysi boli iba deťmi. Niektorí nám ukázali fotografie z čias, keď ešte neriešili problémy mesta a prezradili, ako zvykli tráviť najkrajšie roky.V prvej časti seriálu ste mohli spoznať zástupcu primátora Matina Turčana (SMER-SD, SDKÚ-DS, SNS). Ďalej sme si predstavili poslanca, politológa a pedagóga Martina Klusa (Klub nezávislých poslancov) a naposledy advokáta a mediátora Vladimíra Pirošíka (BBA).

„Fotka bola fotená asi v roku 1989, počas rodinnej oslavy. Mal som vtedy tri roky a starí rodičia prišli na návštevu, vtedy ešte na Gliderovú, dnes Javornícku ulicu. Keď sa pozriem na túto fotku, vždy si spomeniem na zážitky, ktoré sme zažívali na sídlisku. Ako sme sa celý vchod vždy spoločne išli „vypýtať od rodičov“ a potom sme lozili po stromoch a preliezkách v okolí. Tie samozrejme neboli obyčajné, ale boli to pre nás rakety, tanky, lode a podobne,“ zaspomínal si pre spravodajský portál Bystrica 24 poslanec.

„Neraz sme vyrazili podvečer aj na staveniská v blízkosti a hrali schovávačku, v mojom prípade vždy so starším bratom Petrom, ktorý robil dozor. Dnes by to bol asi veľký problém, ale vtedy to bola najväčšia zábava na sídlisku, akú sme mohli zažiť. Ak samozrejme nerátam hranie guľôčkovej ligy pred panelákom. Detstvo na sídlisku malo vtedy svojské čaro, ktoré pre mňa charakterizujú večne pokazené zvončeky pri dverách a veta: „Dobrý deň teta, môže isť „ten a ten“ s nami von?“ dodal.

Ak ste ešte neuhádli, priblížime vám ho viac. Ide o absolventa Fakulty prírodných vied UMB v Banskej Bystrici, odbor História – Geografia. Vo verejnom živote sa prioritne venuje rozvoju kultúry, školstva a športu, či už ako predseda OZ Sásová pre Hudbu, alebo ako člen výkonného výboru Banskobystrickej hokejbalovej únie. Od roku 2005 do roku 2011 pôsobil ako tréner mládeže v Plaveckom oddiele UMB Banská Bystrica. V roku 2011 začal vystupovať ako aktivista presadzujúci vybudovanie multifunkčnej haly pre netradičné športy – hokejbal, florbal či in-line hokej. V rámci kultúrnych aktivít vyniká založenie OZ Sásová pre Hudbu, ktoré zabezpečuje skúšobne pre kapely v meste len za cenu energií. V súčasnosti pracuje ako manažér v rodinnej firme. Zastupuje záujmy volebného obvodu Sásová – Rudlová.

Už istotne viete, o koho ide. Na uvedenej fotografii z detstva je poslanec a manažér Matúš Molitoris (SMER-SD, SDKÚ-DS, SNS). Fotografiu ďalšieho mestského poslanca alebo poslankyne vám prinesieme už o týždeň, vo štvrtok. Na základe indícií budete môcť znovu vyskúšať svoje šťastie a hádať, o koho ide.

Čítajte tiež:

FOTO: Expedícia na Evereste sa dočkala nečakanej podpory. Prišla od bystrických detí

ROZHOVOR: Z práce chodí po rukách, srdce má na dlani. Spoznávate Jakuba (28)?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM