Ivana Kováčiková Rôzne

SERIÁL: Bystrickí poslanci v detstve. Spoznáte blonďáčika s motýlikom na fotke?

V tom čase mal len štyri roky a spokojné dni pred sebou. Uhádnete podľa záberu z detstva, o ktorého mestského poslanca ide?

Ilustračný obrázok k článku SERIÁL: Bystrickí poslanci v detstve. Spoznáte blonďáčika  s motýlikom na fotke?
Zdroj: Dnes24.sk

Môžete ich poznať hlavne podľa aktivít, ktoré robia pre naše mesto. Poslanci mestského zastupiteľstva však tiež kedysi boli iba deťmi. Niektorí nám ukázali fotografie z čias, keď ešte neriešili problémy mesta a prezradili, ako zvykli tráviť najkrajšie roky. V prvom dieli seriálu ste mohli spoznať zástupcu primátora Matina Turčana (SMER-SD, SDKÚ-DS, SNS). V druhom ste istotne viacerí zaregistrovali poslanca, politológa a pedagóga Martina Klusa (Klub nezávislých poslancov).

Ako uviedol tretí oslovený poslanec, publikovaniu informácií o súkromí sa vyhýba. Do nášho krízu sa ale zapojil a k momentu na fotografii pripojil aj krátky popis.

„Fotka je z roku 1980. Ja som ten drobný dlhovlasý blonďáčik s motýlikom. Chlapča s vycerenými zúbkami vedľa je môj o trochu starší bratranec. Sme v dobrej náladičke – práve oslavujem štvrté narodeniny… Inak, doba medzi časom trochu poskočila: vlasy stmavli, ubudli a na torte budem mať za pár dní tých sviečok štyridsať…,“ uviedol pre spravodajský portál Bystrica 24 poslanec.

Ak ste ešte neuhádli, priblížime vám ho viac. Pracuje ako advokát so špecializáciou na územnú samosprávu. Súčasne pôsobí ako mediátor mimosúdnych sporov. Od roku 1999 je spolupracovníkom organizácie Transparency International Slovensko pre oblasť samosprávy. V rámci poslaneckej funkcie prezentuje mestskú časť Rudlová – Sásová. Je predsedom Komisie pre pamätihodnosti mesta. Dlhodobo sa zameriava na tri témy – transparentnosť, podporu občianskej participácie a kultiváciu medených tradícií mesta. Podieľal sa na vzniku participatívneho rozpočtu v meste, založil štipendijný fond pre chudobné deti a otvoril rozhodovanie mestských orgánov obyvateľom mesta.

Už istotne viete, o koho ide. Na uvedenej fotografii z detstva je advokát a predseda klubu nezávislých poslancov Banskobystrická alternatíva Vladimír Pirošík. Fotografiu ďalšieho mestského poslanca alebo poslankyne vám prinesieme už o týždeň, vo štvrtok. Na základe indícií budete môcť znovu vyskúšať svoje šťastie a hádať, o koho ide.

Čítajte tiež:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM