Ivana Kováčiková Rôzne

SERIÁL: Bystrickí poslanci za detských čias. Spoznáte chlapca na fotke pred lietadlom?

Mal len osem, no už vtedy si pričuchol k politike, rovnako ako takmer všetci jeho rovesníci. Uhádnete podľa záberu z detstva, o ktorého mestského poslanca ide?

Ilustračný obrázok k článku SERIÁL: Bystrickí poslanci za detských čias. Spoznáte chlapca na fotke pred lietadlom?
Zdroj: Dnes24.sk

Môžete ich poznať hlavne podľa aktivít, ktoré robia pre naše mesto, ale často krát aj mimo neho. Poslanci mestského zastupiteľstva však tiež kedysi boli iba deťmi. Niektorí nám ukázali fotografie z čias, keď ešte neriešili problémy mesta a prezradili, ako zvykli tráviť najkrajšie roky. V prvom dieli seriálu ste mohli spoznať zástupcu primátora Matina Turčana. Krátky popis, ktorý nám poskytol ďalší z poslancov, by mal byť pre vás prvou indíciou k vyriešeniu kvízu.

„Ja som ten osemročný chlapec vpravo. Fotografia vznikla v roku 1988 pri príležitosti skladania pionierskeho sľubu. Bol to môj druhý kontakt s politikou – prvý bol iskričkovský sľub, ale ten bohužiaľ odfotený nemám. Treba uznať, že vtedajší režim mal indoktrináciu od ranného veku vymyslenú dôsledne. U mňa to ako liberála evidentne nezafungovalo," uviedol k fotke pre spravodajský portál Bystrica 24 poslanec.

Ak ste ešte neuhádli, poradíme vám viac. Hrdý Bystričan bol niekoľko rokov najcitovanejším politológom v Slovenských i zahraničných médiách. Aktívne sa realizuje v rámci tretieho sektora a od roku 2003 pôsobí aj ako vysokoškolský pedagóg v oblasti politológie, verejnej politiky, verejnej správy, európskych štúdií, lobingu a politického marketingu. V období rokov 2010 – 2014 pôsobil ako prorektor pre zahraničné styky, vzťahy s verejnosťou a edičnú činnosť na Univerzite sv. Cyrila a Metoda v Trnave a v tej istej funkcii aj na Univerzite Mateja Bela v Banskej Bystrici. Neskôr na funkciu abdikoval v prospech politickej funkcie. Aktuálne zastupuje Slovákov aj v Národnej Rade SR ako podpredseda výboru pre Európske záležitosti.

Už istotne viete, o koho ide. Na uvedenej fotografii z detstva je poslanec, politológ a pedagóg Martin Klus. Fotografiu ďalšieho mestského poslanca, poslankyne vám prinesieme už o týždeň, vo štvrtok. Na základe indícií budete môcť znovu vyskúšať svoje šťastie a hádať, o koho ide.

Čítajte tiež:

V Bystrici si na svoje príde celá rodina. Špeciálny deň na kolesách aj komunitná cykloburza

Petícia spojila študentov bystrických škôl. Čo požadujú na problematickom ú­seku?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM