Ivana Kováčiková Rôzne

V Bystrici si na svoje príde celá rodina. Špeciálny deň na kolesách aj komunitná cykloburza

Ako to vyzerá, keď mama a otcom nechajú auto doma? Pýtajú sa organizátori nevšedného podujatia detí aj rodičov. Ako a kedy môžete pripraviť svoje bicykle na sezónu a kde získate, čo k dvojkolesovým tátošom potrebujete? Máme tip!

Ilustračný obrázok k článku V Bystrici si na svoje príde celá rodina. Špeciálny deň na kolesách aj komunitná cykloburza
Foto: Miroslava Pallová / Zdroj: Dnes24.sk

Druhá júnová sobota (11. júna) bude v Komunitnom centre Fončorda v Bystrici patriť všetkým cyklonadšencom i fanatikom na kolečkách (malých, veľkých i pomocných). Pripravte svojich dvojkolesových či trojkolesových „tátošov“ na príma výlet hore kopcom na Havranské. Chystá sa totiž akcia zameraná na podporu spoločného trávenia voľného času pod názvom Rodina na kolesách.

V komunitnej záhrade vám pomôžu pripraviť bicyle do novej sezóny – nastaviť, opraviť defekty, doplniť reflexné prvky. Skontrolujú aj povinnú výbavu cyklistov a prestavia sa novinky. V rámci programu sa deti naučia ako ošetriť drobné úrazy pri ukážkach prvej pomoci. Počas dňa si overíte svoje cyklozručnosti v teórii i praxi a pritom sa dobre zabavíte. Pre veľkých aj malých hladošov bude pripravené zdravé cyklo menu. Nebude chýbať ani tombola.

Súčasťou podujatia Rodina na kolesách je aj komunitná burza. „Máte doma bicykle, kolobežky, odrážadlá, športové príslušenstvo alebo vybavenie na bicykle, ktoré už nepotrebujete alebo ste z nich vy a vaše deti vyrástli? Máte možnosť, ponúknuť tieto vecičky a pomôcky iným, ktorým sa môžu ešte zísť,“ popísala jedna z organizátoriek.

Veci môžete vymeniť, predať alebo darovať. „Stačí prísť, podebatiť navzájom, dohodnúť sa a možno nájdete, čo potrebujete a už dlhšie hľadáte pre seba a svoje rodinky. Prípadne svojich dvoj, troj, štvorkolesových tátošov odfoťte a zaveste svoj inzerát počas podujatia na nástenke,“ uviedla za organizačný tím Silvia Žabková z Komunitného centra.

Komunitné centrum Fončorda vyhlásilo vopred aj súťaž spojenú s týmto podujatím. Deti z materských a základných škôl môžu nakresliť ako vidia svoju „Rodinu na kolesách“. Do stredy 8. júna 2016 ich môžu priniesť do komunitného cestra a na samotnom podujatí bude slávnostné vyhodnotenie súťaže.

Čítajte tiež:

Hľadáte program na prvý júnový víkend? Jeden klik a akcie pre Bystričanov máte ako na dlani

SERIÁL: Bystrickí poslanci za detských čias. Spoznáte chlapca s mačkou na rukách?

Rodina na kolesách
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM