Jakub Forgács Krimi

Seniorka sa takmer stala obeťou PODVODNÍKA: Ženu ZACHRÁNILA šťastná náhoda

Podvodník žene podľa slov polície kázal z banky vybrať peniaze a potom si mal po ne prísť k nemocnici v Banskej Bystrici.

Ilustračný obrázok k článku Seniorka sa takmer stala obeťou PODVODNÍKA: Ženu ZACHRÁNILA šťastná náhoda
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

O veľkom šťastí môže hovoriť 85–ročná seniorka, ktorá sa len šťastnou náhodou nestala obeťou podvodu. Banskobystrickí krajskí policajti o jej prípade informovali na sociálnej sieti so slovami, že 20-tisíc eur žene zachránila známa funkcia v telefóne.

Pomohol letový režim

„V stredu (7.2.) ju z českého čísla kontaktovala neznáma osoba, ktorá od nej familiárnym spôsobom pýtala peniaze. Seniorka urobila chybu, pretože sa hneď opýtala, či jej volá vnuk a oslovila ho krstným menom. Na to zrejme neznámy čakal a samozrejme, hneď sa začal vydávať za jej vnuka. Kázal jej z banky vybrať peniaze a potom si mal po ne prísť k nemocnici v Banskej Bystrici,“ uviedli muži zákona.

Pani urobila všetko, ako mala, keď ale prišla k nemocnici, podľa slov polície zistila, že si zrejme nevedomky na mobile aktivovala „letový režim“ a nemohla sa nikomu dovolať. „Poprosila o pomoc pracovníka SBS, ktorý však tiež nevedel tento starší telefón „spojazdniť“. Ponúkol jej, že môže zavolať vnukovi z jeho telefónu,“ spomenuli policajti.

„Vnuk, samozrejme, o ničom nevedel, okamžite informoval políciu a starú mamu odprevadil do banky, kde si pod jeho dohľadom vložila svoje peniaze späť na účet,“ dodali policajti, ktorí poďakovali pracovníkovi SBS a ostatných vyzvali, aby upozornili svojich skôr narodených príbuzných a známych, nech sú obozretní.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM