Aktualizované Jakub Forgács Správy

Ľudí ZASKOČIL bod v PREPRAVNOM poriadku: Musia ZAPLATIŤ, aj keď lístok už majú?

Cestujete po Banskobystrickom kraji prímestskou dopravou? Spýtali sme sa na kontroverzný bod v prepravnom poriadku.

Ilustračný obrázok k článku Ľudí ZASKOČIL bod v PREPRAVNOM poriadku: Musia ZAPLATIŤ, aj keď lístok už majú?
7
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Nový Integrovaný dopravný systém v Banskobystrickom kraji (BBSK) poznačili hneď po spustení komplikácie a stretol sa s kritikou ľudí. Hneď po jeho spustení sa mnohí sťažovali na nefunkčnosť používania kariet, pomalosť či vyššie ceny.

Zaplatíte dvakrát?

Dopravcovia mali podľa BBSK inštrukciu, aby v prípade problémov s odbavením vodiči umožnili ľuďom cestovať zadarmo. Nie vždy sa tak však stalo.

„Máme zakúpenú časovku a nenačítava nám to od štvrtku. Bolo potreba si kúpiť lístok v hotovosti. Bola som v dopravnej kancelárii a napísali nám taký lístok, kde je ID atď…, že je zakúpený mesačník a dali tam razítka IDS BBSK. A že keď to nepôjde, tak to treba ukázať,“ napísala priamo v komentári pod príspevkom na stránke IDS BBSK Vladimíra.

Mnohí cestujúci si v tejto súvislosti všimli aj „zaujímavý“ bod Prepravného poriadku IDS BBSK. V časti 13.8 sa pôvodne uvádzalo: „V prípade nemožnosti platby kartou alebo načítania virtuálnej IDS karty z dôvodu na strane cestujúceho, Dopravcu alebo Integrátora je cestujúci povinný zakúpiť si cestovný lístok v hotovosti.“

Znamená to, že aj keď človek má napríklad kúpený predplatný lístok a vodičovi nebude fungovať prístroj na kontrolu, môže ho vyzvať na „opätovné“ zaplatenie? Reakciu BBSK nájdete na nasledujúcej strane.

Viac o novom Integrovanom dopravnom systéme BBSK

V OBRAZOCH: V regionálnej doprave odštartoval nový integrovaný dopravný systém
7
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák
Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM