Jakub Forgács Správy

Lunter o NOVINKE v prímestských autobusoch: Dobrá správa je, že systém FUNGUJE

Predseda BBSK Ondrej Lunter spomenul, že pripravujú aj ďalšie novinky a zlepšenia, ktoré majú skvalitniť cestovanie a zvýšiť pohodlie.

Ilustračný obrázok k článku Lunter o NOVINKE v prímestských autobusoch: Dobrá správa je, že systém FUNGUJE
7
Galéria
Foto: Marek Mačica / Zdroj: BBSK

Pred vyše týždňom spustili v Banskobystrickom kraji (BBSK) prvú fázu nového systému integrovanej dopravy. Hneď po spustení sa však stretol aj s problémami a kritikou cestujúcich. „Ide o obrovskú a technicky náročnú zmenu, ktorá sa pripravovala viac ako rok, a ktorej nasedenie je veľkou logistickou operáciou,“ napísal vo štvrtok na sociálnej sieti predseda BBSK Ondrej Lunter.

„Dobrá správa je, že systém funguje,“ poznamenal Lunter.

Čo hovoria čísla?

Hneď v prvý deň nasadenia nového systému podľa jeho slov priamo v autobusoch predali viac ako 23-tisíc lístkov. „S tým, ako kolegovia a kolegyne postupne vychytávajú chyby, nám počty denne narastajú a za včera sme boli na čísle presahujúcom 31-tisíc lístkov. To sú desiatky tisíc lístkov každý deň, predaných v cca 500 autobusoch,“ spomenul župan so slovami, že k tomu treba prirátať ďalšie tisícky tých, ktorí si kúpili predplatný lístok.

„Tešíme sa každému platiacemu cestujúcemu, pretože prispieva aj na lepšiu verejnú dopravu. A nejde len o cestovné,“ hovorí Lunter, podľa ktorého každý riadny cestujúci prispieva k vyhodnocovaniu dát o počte cestujúcich, ktoré v budúcnosti umožnia vykonávať presné vylepšenia cestovných poriadkov podľa potrieb cestujúcich.

Lunter: Chyby sú lokálne

„Samozrejme, vyskytujú sa lokálne chyby a izolované nefunkčnosti, ale ubezpečujem vás, že na nich pracujeme. Stále zároveň platí, že ak náš odbavovací systém nefunguje, vy cestujete zadarmo,“ pripomenul. Ako sme sa však dozvedeli od čitateľov, nie vždy to tak je.

„Ďakujem vám za trpezlivosť, rovnako sa chcem poďakovať kolegom, ako aj vodičom a vodičkám a ostatným zamestnancom našich dopravcov, ktorí robia všetko pre to, aby systém čo najskôr kompletne nabehol a postupne sme vám mohli predstavovať ďalšie novinky a zlepšenia, ktoré vám skvalitnia cestovanie a zvýšia pohodlie,“ dodal so slovami, že preto to celé robia.

Lunter tiež poukázal na na prehľad najčastejších otázok a odpovedí, ktorý nájdete na nasledujúcej strane.

Viac o novom Integrovanom dopravnom systéme BBSK

V OBRAZOCH: V regionálnej doprave odštartoval nový integrovaný dopravný systém
7
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák
Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM