Jakub Forgács Správy

Primátor Nosko ponúkol pomoc MIGRANTOM: Buďme ľudskí, vyzýva Bystričanov

V stredu večer priviezli do Bystrice autobus, v ktorom sa nachádzali aj rodiny s deťmi. Primátor Ján Nosko preto konal.

Ilustračný obrázok k článku Primátor Nosko ponúkol pomoc MIGRANTOM: Buďme ľudskí, vyzýva Bystričanov
1
Galéria

Sledovať na sociálnych sieťach komentáre v súvislosti s tranzitujúcimi cudzincami, ktorí sa nachádzajú na území nášho mesta alebo k nám ešte len prichádzajú je často na zamyslenie. Myslí si to banskobystrický primátor Ján Nosko, ktorý v stredu večer zverejnil príspevok na sociálnej sieti. „Aj keď ide len o pár desiatok migrujúcich osôb, ktoré nikomu neubližujú, v Banskej Bystrici sa zdržiavajú krátkodobo a po vybavení príslušných dokladov mesto opúšťajú, s prichádzajúcim zimným obdobím im chceme pomôcť,“ píše v ňom Nosko.

„Veľakrát totiž ide aj o matky s malými deťmi, dokonca bábätkami,“ poznamenal.

„Zatiaľ čo vláda s nami nekomunikuje, rozhodli sme sa im poskytnúť pomoc v podobe vyhrievaného stanu na parkovisku Mičinská. Kým sa tak však stane, podľa potreby pružne riešime aj ďalšie vzniknuté situácie,“ pokračoval primátor, podľa slov ktorého v stredu vo večerných hodinách priviezli do Banskej Bystrice autobus, v ktorom sa nachádzali aj rodiny s deťmi.

„Operatívne sme preto zohnali tlmočníka a osobne som im bol ponúknuť pomoc. V spolupráci s Krajským riaditeľstvom Policajného zboru v Banskej Bystrici a Oddelením cudzineckej polície, Slovenským Červeným krížom, Územným spolkom Banská Bystrica i Centrom materiálnej pomoci sme im vytvorili priestor, v ktorom ich prichýlime do vybavenia príslušných dokladov, budú sa v ňom môcť zahriať, vyspať sa a aj pohrať,“ vysvetlil Nosko.

„Ďakujem všetkým, ktorí pomáhajú. Buďme ľudskí,“ dodal primátor.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

Primátor Nosko ponúkol pomoc migrantom
1
Galéria
Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM