Jakub Forgács Správy

V Banskobystrickom kraji ZREKONŠTRUOVALI ďalšiu cestu: Má vyše 34 kilometrov, FOTO

Do rekonštrukcie cesty Banskobystrický kraj investoval viac ako 13,8 milióna eur, z toho viac ako 10,4 milióna sa mu podarilo získať z eurofondových zdrojov.

Ilustračný obrázok k článku V Banskobystrickom kraji ZREKONŠTRUOVALI ďalšiu cestu: Má vyše 34 kilometrov, FOTO
11
Galéria
Foto: Marek Mačica / Zdroj: BBSK

Zrekonštruovaný, viac ako 34 kilometrov dlhý úsek cesty, ktorá spája Utekáč, Sihlu a Čierny Balog, v stredu slávnostne otvorili zástupcovia Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK), zhotoviteľa a priľahlých obcí. Do rekonštrukcie župa investovala viac ako 13,8 milióna eur, väčšinu sa jej podarilo získať z eurofondov. Informovala o tom Lenka Štepáneková, vedúca oddelenia komunikácie BBVSK.

Pomohli eurofondy

„To, že tu dnes stojíme, je výsledkom nášho spoločného snaženia a moja vďaka patrí nielen mojim kolegom z Úradu BBSK, ale tiež zhotoviteľom, starostom a starostkám dotknutých obcí a všetkým obyvateľom, ktorí strpeli počas prác dopravné obmedzenia. Cesta k tejto rekonštrukcii nebola jednoduchá a obyvatelia na ňu čakali dlho. O to viac ma teší, že dnes môžeme povedať – podarilo sa,“ povedal predseda BBSK Ondrej Lunter.

Do rekonštrukcie cesty kraj investoval viac ako 13,8 milióna eur, z toho viac ako 10,4 milióna sa mu podarilo získať z eurofondových zdrojov. Okrem samotnej vozovky prešlo rekonštrukciou aj 14 mostov, 131 priepustov a pribudlo tu viac ako 20 kilometrov nových zvodidiel.

„Práce na modernizácii cesty medzi Utekáčom a Čiernym Balogom prebehli bez zdržaní. Sme radi, že sa vďaka prestavbe zlepší plynulosť dopravy a zároveň zvýši bezpečnosť a komfort pre všetkých účastníkov cestnej premávky,“ hovorí Miloš Farkaš, riaditeľ závodu STRED EUROVIA SK, ktorý toto dielo realizoval.

Viac o tom, ktoré ďalšie úseky sú pred dokončením, sa dočítate na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
V OBRAZOCH: Zrekonštruovaná cestu medzi Utekáčom a Čiernym Balogom
11
Galéria
Foto: Marek Mačica / Zdroj: BBSK
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM