Jakub Forgács Krimi

PROTIDROGOVÝ záťah na juhu Slovenska: Mladí PESTOVATELIA sa sami priznali, FOTO

V prípade, že expertíza preukáže pôvod zákonom zakázaných omamných a psychotropných látok, budú obidvaja zadržaní muži čeliť pravdepodobne obvineniu z drogovej trestnej činnosti.

Ilustračný obrázok k článku PROTIDROGOVÝ záťah na juhu Slovenska: Mladí PESTOVATELIA sa sami priznali, FOTO
5
Galéria

V utorok (10.10), v skorých ranných hodinách zadržali rimavskosobotskí kriminalisti v Ožďanoch (okres Rimavská Sobota) dvoch mužov podozrivých z páchania drogovej trestnej činnosti. Ide o mužov vo veku 21 a 20 rokov. Pestovali rastlinu „marihuanu“, ktorú mali následne predávať ďalším osobám. Banskobystrickí krajskí policajti o tom informovali na sociálnej sieti.

„Obidvaja mladí muži sa k tomuto skutku priznali,“ uviedli.

Zaistili rastliny

Kriminalisti zaistili v jednom z rodinných domov v obci Ožďany podozrivý rastlinný materiál. „Následne aj na okraji obce bolo nájdených a zaistených deväť kusov približne 2,5 metrových rastlín, pri ktorých je podozrenie, že ide o rastlinu rodu canabis,“ spomenuli muži zákona.

„Zaistený materiál bol za účelom zistenia jeho množstva a pôvodu zaslaný na expertízne skúmanie. V súvislosti s prípadom už začal vyšetrovateľ v Rimavskej Sobote trestné stíhanie pre drogovú trestnú činnosť,“ pokračovali policajti s tým, že v prípade, že expertíza preukáže pôvod zákonom zakázaných omamných a psychotropných látok, budú obidvaja zadržaní muži čeliť pravdepodobne obvineniu z drogovej trestnej činnosti.

Viac informácií k prípadu v súčasnosti z dôvodu prebiehajúceho vyšetrovania podľa slov polície nie je možné poskytovať.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Kriminalisti zaistili v jednom z domov podozrivý rastlinný materiál
5
Galéria
Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM