Jakub Forgács Správy

POCTA pre riaditeľku bystrickej nemocnice: Uspela v ankete ŽENA roka, FOTO

Anketu organizuje Živena, spolok slovenských žien, Miestny odbor Živena Banská Bystrica a jej cieľom je zviditeľniť a upozorniť na výnimočné ženy v okrese Banská Bystrica.

Ilustračný obrázok k článku POCTA pre riaditeľku bystrickej nemocnice: Uspela v ankete ŽENA roka, FOTO
4
Galéria

Riaditeľka Fakultnej nemocnice s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici Ing. Miriam Lapuníková, MBA v utorok získala ocenenie Žena roka okresu Banská Bystrica 2023 v kategórii líderka. Nemocnica o tom informovala na sociálnej sieti so slovami, že to, že je ocenenie v správnych rukách, dokazujú mnohé úspechy nemocnice, ktoré sa jej, spolu s celým tímom, za tie roky podarilo dosiahnuť.

Prvá žena – riaditeľka

Anketu organizuje Živena, spolok slovenských žien, Miestny odbor Živena Banská Bystrica a jej cieľom je zviditeľniť a upozorniť na výnimočné ženy v okrese Banská Bystrica, ktoré vytvárajú niečo zaujímavé a hodnotné a dať tak iným ženám príklad, inšpiráciu, či motiváciu.

„Miriam Lapuníková pôsobí v nemocnici už od roku 2005, kedy začínala ako referentka vo finančnej učtárni. Postupne si prešla pozíciami vedúcej ekonomického oddelenia a ekonomicko-prevádzkovej námestníčky. V roku 2014 sa stala prvou ženou – riaditeľkou na čele nemocnice. Nemocnicu neustále posúva v rozvoji a zároveň v skvalitňovaní poskytovanej zdravotnej starostlivosti. Za jej pôsobenia sa nemocnica dlhodobo umiestňuje na popredných priečkach v hodnotení INEKOm,“ píše nemocnica.

„Vďaka jej odhodlaniu a niekoľkoročnej snahe mala nemocnica jeden z najlepšie pripravených projektov na výstavbu novej nemocnice. Svojou odbornosťou, manažérskymi schopnosťami, ale aj oddanosťou nemocnici si dokázala získať rešpekt na mnohých odborných fórach, ale aj u personálu,“ dodala nemocnica.

V ankete bola v kategórií Žena starajúca sa o ľudí so znevýhodnením nominovaná aj zdravotníčka Zuzana Plešková, ktorá v nemocnici pracuje ako sociálna sestra.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Riaditeľka bystrickej nemocnice získala ocenenie Žena roka
4
Galéria
Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM