Jakub Forgács Správy

Bystrická nemocnica prešla veľkou PREMENOU: Výsledok zaujímal Pellegriniho aj Dolinkovú, FOTO

Pod Urpínom oficiálne otvorili zrekonštruované priestory Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou. Čakalo sa na to roky.

Ilustračný obrázok k článku Bystrická nemocnica prešla veľkou PREMENOU: Výsledok zaujímal Pellegriniho aj Dolinkovú, FOTO
11
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Verejnosti v pondelok predstavili to, na čom v Detskej nemocnici intenzívne pracovali posledných sedem rokov. Nemocnica o tom informovala na sociálnej sieti.

Prišli Pellegrini aj Dolinková

„Bola to dlhá cesta od vypracovania projektu, cez špecifikácie a obstaranie prístrojov, zariadení aj samotnej stavby, až po realizáciu projektu. Stavba trvala 4,5 roka, rekonštruovali a modernizovali sme za plnej prevádzky,… Nebolo to ľahké a potom prišla pandémia,“ uviedla nemocnica so slovami, že to ustála a prežila.

Na slávnostnom otvorení zrekonštruovaných priestorov nechýbali ani ministerka zdravotníctva SR Zuzana Dolinková (Hlas-SD), riaditeľ Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou (DFNsP) v Banskej Bystrici Juraj Gallo a predseda Národnej Rady (NR) SR Peter Pellegrini (Hlas-SD).

„Vďaka všetkým, ktorí akokoľvek priložili ruku k dielu sa to podarilo a my sme dnes jednou z najmodernejších nemocníc na Slovensku,“ dodala nemocnica.

Zábery vynovených priestorov nájdete v priloženej fotogalérii.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Otvorenie zrekonštruovaných priestorov detskej nemocnice
11
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák
Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM