Jakub Forgács Správy

Ako pokročil projekt výstavby bystrickej NEMOCNICE? Rooseveltka zverejnila NOVINKY

Čerstvé správy sa týkajú stavebného úradu aj predkladania ponúk na zhotoviteľa stavby.

Ilustračný obrázok k článku Ako pokročil projekt výstavby bystrickej NEMOCNICE? Rooseveltka zverejnila NOVINKY
3
Galéria

Fakultná nemocnica s poliklinikou F. D. Roosevelta Banská Bystrica sa snaží priebežne a transparentne informovať o prebiehajúcich prípravách projektu výstavby novej nemocnice. Informovala o tom na sociálnej sieti.

Aktuálne zverejnila dve správy.

  • Podarilo sa získať rozhodnutie Stavebného úradu, ktoré je kľúčovým míľnikom.
  • Pristúpilo sa k predĺženiu lehoty na predkladanie ponúk na zhotoviteľa stavby.

Stavebné rozhodnutie

„Dňa 8. decembra 2023 vydal Stavebný úrad mesta Banská Bystrica doložky právoplatnosti a vykonateľnosti pre územné rozhodnutie. Predmetom je dokumentácia pre územné rozhodnutie č.1 (DUR1) a č.2 (DUR2) v zmysle zákona č. 50/1976 Zb. Zákon o územnom plánovaní a stavebnom poriadku (stavebný zákon),“ uviedla nemocnica.

  • Dokumentácia pre územné rozhodnutie 1 (DUR1) rieši prípravu územia, asanácie jestvujúcich objektov, vynútené prekládky areálových inžinierskych sietí a dočasné objekty, ktoré budú slúžiť na presun jestvujúcich oddelení a prevádzok počas doby výstavby.
  • Dokumentácia pre územné rozhodnutie 2 (DUR2) rieši všetky hlavné stavebné objekty a nadväzné areálové inžinierske siete a pripojenie sa na verejnú infraštruktúru. Pre napredovanie projektu rekonštrukcie a výstavby novej nemocnice je podľa nemocnice vydanie doložky právoplatnosti a vykonateľnosti pre územné rozhodnutie kľúčovým míľnikom.

Aktuálne z verejného obstarávania na generálneho zhotoviteľa projektu

V projekte rekonštrukcie a výstavby Fakultnej nemocnice s poliklinikou F.D. Roosevelta Banská Bystrica bolo 28. septembra 2023 zverejnené verejné obstarávanie na zhotoviteľa stavby novej nemocnice. Pôvodná lehota na predkladanie ponúk bola určená do 12. decembra 2023. „Po posúdení kvality a kvantity došlých žiadostí o vysvetlenie od záujemcov sme sa rozhodli pristúpiť k predĺženiu lehoty na predkladanie ponúk do 12. januára 2024. Naše rozhodnutie bolo motivované snahou predĺžiť lehotu a rozšíriť príležitosť zapojiť sa do obstarávania pre väčšie množstvo uchádzačov,“ uvádza nemocnica.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

VIZUALIZÁCIE: Nová bystrická nemocnica s novým logom
3
Galéria
Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM