Kultúra

Žiarsky JARMOK láka na TRHY aj PROGRAM: Rátať však treba aj s OBMEDZENIAMI

Žiarsky jarmok sa začne hudobným programom na Svätokrížskom námestí, následne sa podujatie rozšíri i do ulíc mesta či Svätokrížskeho domu.

Ilustračný obrázok k článku Žiarsky JARMOK láka na TRHY aj PROGRAM: Rátať však treba aj s OBMEDZENIAMI
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

V Žiari nad Hronom sa vo štvrtok (12. 10.) začne tradičný Žiarsky jarmok, ktorého súčasťou budú tento rok i župné trhy. Návštevníci sa môžu tešiť aj na folklórny program, remeselnú uličku či tvorivé dielne. Podujatie si v meste vyžiada i dopravné obmedzenia. Na svojej oficiálnej webovej stránke o tom informovala samospráva.

Hudobný program aj trhy

Žiarsky jarmok sa vo štvrtok večer začne hudobným programom na Svätokrížskom námestí, následne sa podujatie rozšíri počas piatka (13. 10.) a soboty (14. 10.) i do ulíc mesta či Svätokrížskeho domu. Vo Svätokrížskom dome sa v rámci jarmoku uskutočnia aj župné trhy, svoje výrobky tam bude predávať 16 lokálnych producentov. Súčasťou jarmoku bude opäť aj remeselná ulička.

„Opäť sa bude nachádzať na konci Ulice Š. Moysesa, pri bývalej lesáckej bytovke. V rámci nej budú svoje výrobky predstavovať a predávať vareškári, hrnčiari či drotári. Tvorivé dielne, ktoré sa predtým v tejto uličke nachádzali, sa presunú do Svätokrížskeho domu, ktorý sa obohatí aj o rôzne vystúpenia, ktoré budú prebiehať na pódiu,“ priblížilo mesto s tým, že tvorivé dielne budú zamerané na prácu s kožou, vyšívanie krivou ihlou, zdobenie perníkov či drotárstvo.

Viac o tom, s akými dopravnými obmedzeniami treba počítať, sa dočítate na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM