Barbara Dallosová Šport Správy Samospráva

Práce na žiarskom zimáku finišujú: Využijú ho aj partie či firmy

Veľká rekonštrukcia zimného štadióna sa blíži ku koncu. Mesto načrtlo, ako by mal štadión v praxi fungovať a komu všetkému bude slúžiť.

Ilustračný obrázok k článku Práce na žiarskom zimáku finišujú: Využijú ho aj partie či firmy
17
Galéria
Zdroj: TASR

Zimný štadión v Žiari nad Hronom neslúži od roku 2009. Športovisko prechádza už niekoľko mesiacov rozsiahlou rekonšrukciou, po ktorej sa do mesta vráti nielen verejné korčuľovanie, ale aj hokej.

Za rok sa zimák poriadne zmenil. Pozrite si v našej fotogalérii zábery z marca minulého roka, keď boli práce na začiatku.

Jarný termín

Práce na štadióne už finišujú, ako uviedol vedúci Kancelárie primátora mesta Martin Baláž, prebiehajú podľa plánu bez väčších komplikácií. Ako termín otvorenia skloňuje radnica jarné mesiace.

,,Konkrétny termín nemáme, ale kalkulujeme s otvorením v apríli alebo máji tohto roka. Blíži sa leto, aktuálne nie je ani sezóna a keďže neprebieha ani hokejová súťaž, netlačí nás čas. Komfortne otvoríme túto jar," vysvetlil Baláž a zdôraznil, že ide o technicky náročný projekt, čiže uvádzať konkrétny termín by bolo predčasné.

Priestor aj pre školy či partie

Štadión bude slúžiť nielen Žiarčanom na korčuľovanie, bude tiež pôdou pre novovzniknutý hokejový klub. Prenajať si ho ho budú môcť aj skupiny ľudí či firmy, ktoré si budú chcieť zahrať hokej a mesto podľa Baláža vyčlení priestor na ľade aj žiarskym školákom a škôlkarom.

Vzhľadom na to, že ide o štadión s celoročným ľadom, obyvatelia si budú môcť zakorčuľovať hneď na jar. ,,Naším cieľom je, aby sa dal štadión hneď po otvorení využívať, pôjde o takzvanú pokusnú prevádzku. Uvidíme, ako zareaguje verejnosť, podľa toho nastavíme i otváracie hodiny, podmienky prenájmu ľadovej plochy a podobne. K vytvoreniu systému tiež prispeje hokejový klub, keď začne od jesene fungovať, uvidíme, kedy budú potrebovať ľad na tréningy a tak ďalej," doplnil Baláž.

Radosť z ľadu mala aj táto partia na Spiši. Pozrite si video z karnevalu, aký ste zrejme ešte nevideli :)

Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM