Barbara Dallosová Správy Samospráva

Žiarsku plaváreň na desať mesiacov zavrú: Veľká modernizácia!

Mesto sa púšťa do modernizácie ďalšieho športoviska. Zisťovali sme, čo všetko má byť na plavárni po novom.

Ilustračný obrázok k článku Žiarsku plaváreň na desať mesiacov zavrú: Veľká modernizácia!
Zdroj: TASR

Krytú plaváreň v Žiari nad Hronom čaká rozsiahla rekonštrukcia. Ako ozrejmil vedúci Kancelárie primátora mesta Martin Baláž, s prácami chce mesto začať v apríli, mali by trvať približne desať mesiacov. Počas nich bude plaváreň úplne zatvorená.

Podľa Baláža má ísť o komplexnú rekonštrukciu objektu vrátane fasády, okien, interiérových úprav aj výmeny bazéna. ,,Užívateľ na konci dostane akoby celkom novú plaváreň, aj keď v tom istom objekte. Vizuál aj komfort a podmienky na využívanie plavárne budú po rekonštrukcii na úplne inej úrovni. Bude to niečo podobné, ako keď dnes prídete na futbalový štadión, onedlho aj hokejový štadión, a teda, že na mieste starého vznikne úplne nové športovisko," uviedol.

Okrem modernizácie má rekonštrukcia výrazne znížiť energetické náklady na objekt. Akútna je podľa Baláža potreba vynoviť plavecký bazén, ktorý je už v zlom technickom stave a mesto by bolo nútené ho vymeniť aj ak by sa nepustilo do veľkej prerábky.

Projekt rekonštrukcie má žiarska samospráva nacenený na približne štyri milióny eur. Znížiť by ju podľa Baláža mohli verejné obstarávania, ktoré sa už rozbehli. ,,Dostali sme dotáciu vo výške viac než 700 000 eur od majiteľov Slovalca, ostatné ideme realizovať z vlastných úverových zdrojov prostredníctvom našej spoločnosti Technické služby," dodal.

Niekto nepotrebuje krytú plaváreň ani v najväčších mrazoch. Pozrite, ako si to ešte na sviatky užili v ľadovej vode tatranskí otužilci.

Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM