Jakub Forgács Krimi

Policajt ZASIAHOL aj mimo služby: Na súkromnom aute vyrazil za UNIKAJÚCIM vozidlom, FOTO

Po skončení služby trávil policajt voľný čas doma, keď počul z ulice silný náraz. Čo nasledovalo?

Ilustračný obrázok k článku Policajt ZASIAHOL aj mimo služby: Na súkromnom aute vyrazil za UNIKAJÚCIM vozidlom, FOTO
3
Galéria

ktorí sa rozhodli pre službu občanom nie sú policajtmi len v čase služby. Ukážkovým príkladom je aj policajt z Obvodného oddelenia Policajného zboru v Detve. Banskobystrickí krajskí policajti o tom informovali na sociálnej sieti so slovami, že ešte počas služby v stredu (20.12.) zistil páchateľa priestupku – vodiča pod vplyvom alkoholu.

Vyrazil za unikajúcim autom

Po skončení služby trávil voľný čas doma, keď počul z ulice silný náraz. „Pri pohľade z okna uvidel viacero poškodených vozidiel na parkovisku a odchádzajúce auto, ktoré to spôsobilo,“ uviedli so slovami, že neváhal ani chvíľu a na súkromnom vozidle išiel za unikajúcim autom, ktoré spôsobilo dopravnú nehodu.

Predtým telefonicky informoval svojich kolegov v nočnej službe o vzniknutej udalosti. „Vozidlo, ktoré viedol vinník spozoroval odstavené niekoľko sto metrov od miesta dopravnej nehody, avšak už bez vodiča. Vodič, ktorý dopravnú nehodu spôsobil bol následne kolegom spozorovaný, ako sa vzďaľuje od poškodeného vozidla a následne bol stotožnený hliadkou z nočnej služby, ktorá prišla na miesto. Vodič motorového vozidla bol podrobený dychovej skúške, pričom bolo zistené, že dopravnú nehodu spôsobil pod vplyvom alkoholu, ktorého nameraná hladina prekročila jedno promile,“ spomenuli muži zákona. Páchateľ bol následne obmedzený na osobnej slobode pre podozrenie zo spáchania trestného činu.

„Aj pohotová reakcia kolegu v čase mimo služby napomohla k rýchlemu objasneniu a zadržaniu páchateľa trestného činu,“ dodali policajti.

Zábery zo zásahu nájdete v priloženej fotogalérii.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Policajt zasiahol aj mimo služby
3
Galéria
Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM