Jakub Forgács Rôzne Správy

Plánujete si LETO na Slovensku? TOP 5 zážitkových atrakcií, ktoré okorenia dovolenku, FOTO

Leto je tu a mnohí Slováci ho chcú prežiť vo svojej rodnej zemi. Ak sa nechystáte vylihovať na pláži pri mori, máme pre vás hneď niekoľko tipov.

Ilustračný obrázok k článku Plánujete si LETO na Slovensku? TOP 5 zážitkových atrakcií, ktoré okorenia dovolenku, FOTO
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk/Jakub Forgács / TASR/Henrich Mišovič / TASR/Milan Kapusta

Slovensko ponúka množstvo zaujímavých miest, ktoré stoja za návštevu. Či už sa vyberiete na turistiku, do jedného z akvaparkov, na niektorý z mnohých hradov či do centier historických miest, na svoje si príde každý. Ak však počas vašej dovolenky chcete zažiť niečo nevšednejšie či adrenalínovejšie, máme pre vás hneď niekoľko tipov.

Ferraty a najdlhší lanový most

(Google hodnotenie: 4,8 hviezdičiek)

Ferraty na Skalke nad Kremnicou (okres Žiar nad Hronom) sa tešia čoraz väčšej popularite. Niet sa čomu čudovať, mnohých návštevníkov láka práve visutý lanový most, ktorý má 78 metrov a v najvyššom bode je vyše 40 metrov nad terénnom. Na kremnickej strane navyše návštevníkov v posledných rokoch priťahuje aj Ferratový svet, v ktorom nechýba ani najťažšia ferrata na Slovensku obtiažnosti F – „Fúha“. Dajte si však pozor, na ferraty môžete ísť iba s vlastným či zapožičaným ferratovým setom, ktorý vám za poplatok poskytnú hneď na niekoľkých miestach na Skalke.

Zároveň však treba dodať, že zaujímavé ferraty nájdeme aj v iných kútoch Slovenska. Najnovšie aj na Zobore (nad Nitrou), v Driekyni (pri Slovenskej Ľupči, okres Banská Bystrica), na Martinských holiach, v Slovenskom raji či neďaleko Liptovských Revúc (okres Ružomberok).

Kŕmenie sysľov

(Google hodnotenie: 4,7 hviezdičiek)

Sysľovisko sa nachádza približne dva kilometre od obce Muráň (okres Revúca), na zelenej lúke v lokalite Biele vody. Počas sezóny tu môžete pozorovať jednu z najpočetnejších kolónií sysľa pasienkového na Slovensku. Chlpatí drobci sa dokonca neboja prísť až tesne k vám a radi sa nechajú nakŕmiť priamo z dlane. Túto nevšednú atrakciu si tak viete užiť úplne zadarmo.

Asi päť minút od lúky sa nachádza odstavná plocha, kde je možné zaparkovať. Počítajte ale s tým, že v sezóne môže byť parkovisko plne obsadené.

Viac o ďalších slovenských atrakciách sa dočítate na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

TOP 5 zážitkových atrakcií na Slovensku
5
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM