Správy

Nevyužitá budova školy v Tuhári ožije: Čo tam chce vybudovať obec?

Základná škola s materskou školou v obci zanikla približne pred 20 rokmi, detí nebolo dosť. Odvtedy budova pustne. Má sa to však zmeniť.

Ilustračný obrázok k článku Nevyužitá budova školy v Tuhári ožije: Čo tam chce vybudovať obec?
2
Galéria
Zdroj: TASR/Lukáš Mužla

V nevyužitej budove niekdajšej základnej školy s materskou školou by obec Tuhár v okrese Lučenec chcela vybudovať nový domov sociálnych služieb (DSS). V rámci tohto zámeru sa samospráva uchádza o dotáciu vo výške približne 650-tisíc eur. Uviedol to starosta obce Peter Čeman.

„Základná škola s materskou školou v našej obci zanikla približne pred 20 rokmi, detí nebolo dosť. Odvtedy budova pustne,“ vysvetlil Čeman. Ako dodal, spoločne s poslancami obecného zastupiteľstva sa zhodli na tom, že obecnú budovu využijú na sociálnu pomoc seniorom.

V novom DSS by bolo možné celoročne ubytovať 12 klientov. V jednej časti budovy samospráva počíta aj so vznikom denného stacionára s jedálňou, ktorý by poskytoval služby ďalším 15 seniorom. Podľa starostu by takéto zariadenie v severnej časti Lučeneckého okresu nebolo prínosom len pre obyvateľov obce, ale malo by i regionálny charakter.

„Spracovali sme projektovú dokumentáciu, máme vydané právoplatné stavebné povolenie a podanú žiadosť o dotáciu na Integrovaný regionálny operačný program. Teraz čakáme na vyhodnotenie žiadosti,“ priblížil starosta. Ako dodal, obec počíta s komplexnou rekonštrukciou exteriéru i interiéru budovy, celkové náklady projektu predstavujú približne 650-tisíc eur.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: V nevyužitej budove školy chce obec Tuhár vybudovať DSS
2
Galéria
Zdroj: TASR/Lukáš Mužla
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM