Jakub Forgács Správy

Obľúbená lokalita v Bystrici prešla REVITALIZÁCIOU: Dočká sa aj ďalších ZELENÝCH zmien, FOTO

Zamestnanci ZAaRESu postupne ošetrili desiatky krovitých skupín a taktiež vyhrabali a vyčistili miesto od množstva rôzneho odpadu. Nemá to však byť všetko.

Ilustračný obrázok k článku Obľúbená lokalita v Bystrici prešla REVITALIZÁCIOU: Dočká sa aj ďalších ZELENÝCH zmien, FOTO
15
Galéria

Vlani boli Záhradnícke a rekreačné služby úspešné v grantovom projekte na skrášlenie lokality Kosodrevina na najväčšom banskobystrickom sídlisku Sásová. Mesto Banská Bystrica o tom informovalo na sociálnej sieti.

„Aj vďaka získaným financiám sa im podarilo vysadiť alej popri schodisku a stredovú os,“ píše mesto.

„V marci ZAaRES-áci postupne ošetrili desiatky krovitých skupín. Taktiež vyhrabali a vyčistili miesto od množstva rôzneho odpadu,“ vymenovala samospráva so slovami, že lokalitu čakajú v blízkej budúcnosti ďalšie zelené zmeny. „Počas jarného obdobia budú postupne vysádzané kvetinové lúky za účelom podpory biodiverzity a zlepšenia estetického vzhľadu. Pozornosť sa dostane aj spoločenstvám mokradí,“ spomína mesto s tým, že obohatené budú o nové druhy rastlín.

„Veríme, že celý priestor sa bude Sásovčanom páčiť. Dôležité je však neznečisťovať verejné priestranstvá,“ vyzýva mesto.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: V Sásovej zrevitalizovali lokalitu Kosodrevina
15
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM