Jakub Forgács Správy

Kraj chce podporiť očkovanie v Bystrici: Vakcínu vám pichnú už aj v nákupnom centre

V okrese Banská Bystrica chýba zaočkovať už len približne 250 ľudí nad 50 rokov, aby sa mu podarilo získať žolíka pre ďalšie týždne a už sa v čiernej farbe znovu neocitol.

Ilustračný obrázok k článku Kraj chce podporiť očkovanie v Bystrici: Vakcínu vám pichnú už aj v nákupnom centre
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Výjazdové očkovacie jednotky Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) budú v sobotu k dispozícii záujemcom o očkovanie priamo v obchodnom centre Európa v Banskej Bystrici. Pomoc s vakcináciou posiela kraj aj do Nitry, kde mesto na svojom území v najbližších dňoch zriadi viacero mobilných očkovacích miest. Informovala o tom Lenka Štepáneková, vedúca oddelenia komunikácie BBSK.

Chýba pár stoviek

Zatvorené hotely, reštaurácie a fitness centrá. Otvorené len obchody ponúkajúce základné potreby, aj to s výrazným obmedzením počtu osôb. To je realita v okresoch, ktoré spadli v Covid automate do čiernej. V BBSK bude od budúceho týždňa čiernych okresov spolu deväť, niektorým chýba na získanie žolíka len pár stoviek ľudí.

„V okrese Banská Bystrica chýba zaočkovať už len približne 250 ľudí nad 50 rokov, aby sa mu podarilo získať žolíka pre ďalšie týždne a už sa v čiernej farbe znovu neocitol. Posilnili sme preto očkovacie kapacity v existujúcich vakcinačných centrách, mimoriadne pridávame aj ďalší očkovací deň. Počas najbližšej soboty sa budú môcť záujemcovia nechať zaočkovať jednodávkovou vakcínou Janssen priamo v OC Európa v Banskej Bystrici, v čase od 10.00 do 18.00 hod.,“ hovorí podpredseda BBSK Ondrej Lunter.

V kraji stále fungujú tri vakcinačné centrá, okrem Banskej Bystrice zabezpečuje kraj očkovanie aj vo Zvolene a v Lučenci, tiež naďalej prevádzkuje mobilné očkovacie jednotky. Tie počas najbližších dní vyšle na pomoc aj do mesta Nitra, ktoré sa tiež snaží vyhnúť tomu, aby bolo v čiernom okrese.

Viac o pomoci Nitre sa dočítate na ďalšej strane.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM