Jakub Forgács Správy

Koronavírus v Bystrickom okrese: Kde sú ohniská nákazy a koľko máme prípadov?

V posledných dňoch našťastie nové prípady nákazy koronavírusom v našom okrese nepribudli. Ako to však u nás vyzerá od prvého zisteného prípadu?

Ilustračný obrázok k článku Koronavírus v Bystrickom okrese: Kde sú ohniská nákazy a koľko máme prípadov?
10
Galéria
Zdroj: TASR

Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Banskej Bystrici v utorok zverejnil mesačnú analýzu výskytu ochorenia COVID-19 v Banskobys­trickom samosprávnom kraji. Ako sa uvádza na stránke, ide o stav k 12. aprílu 2020.

„Prvý prípad ochorenia sa vyskytol v okrese Banská Bystrica 8.3.2020, diagnostikovaný bol 14.3.2020. Celkovo v kraji evidujeme 54 prípadov ochorení,“ píše sa v dokumente.

Aká však je epidemiologická situácia v okrese Banská Bystrica? „V okrese je evidovaných 17 prípadov, z toho 9 v štátnych karanténnych zariadeniach (ŠKZ), 6 v domácej izolácii. Vyzdraveli 2,“ uvádza RÚVZ v Banskej Bystrici,

„Ohniská nákazy boli zaznamenané len v meste Banská Bystrica, v obci Malachov a Slovenská Ľupča. V ostatných evidovaných obciach majú pozitívne osoby trvalé bydlisko, ale ohniská tam nevznikli, nakoľko tieto prípady sú izolované v ŠKZ,“ spomína sa v analýze s tým, že hospitalizované boli tri osoby, ostatní piati sú v domácej izolácii.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Ľudoprázdne ulice Bystrice, život utíchol aj v centre
10
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM