Jakub Forgács Správy

Jazda na sajdkách, drevorubačské súťaže aj partizánska vatra... Pri Bystrici sa chystá vskutku nevšedná akcia

Ak si chcete užiť záver letných prázdnin naplno, nemusíte chodiť ďaleko. Iba pár kilometrov od Banskej Bystrice sa uskutoční akcia, ktorá vás dostane svojím programom.

Ilustračný obrázok k článku Jazda na sajdkách, drevorubačské súťaže aj partizánska vatra... Pri Bystrici sa chystá vskutku nevšedná akcia
Zdroj: TASR

Pri príležitosti výročia SNP sa v sobotu 29. augusta uskutoční tradičné podujatie trochu inak, počas ktorého nazriete do minulosti a súčasnosti baníckej obce Staré Hory s názvom Staré Hory v zrkadle času. Od 9:30 do 13:00 prebehne Pochod vďaky hrdinom SNP k bunkru Mor-ho! Zraz záujemcov je pri starohorskej bazilike Minor. Účastníci pochodu dostanú spomienkový predmet, pivo/kofolu, chlieb s masťou a cibuľou zdarma. Menej zdatných odvezú motorky – sajdky.

Tešiť sa môžete aj na program pred Kultúrnym domom. Od 13:00 do 16:00 tu budú pripravené drevený kolotoč, chlieb s masťou a cibuľou, guláš, pivo, kofola, jazdy na motorkách – sajdkách pre malých i veľkých, maľovanie na tvár, svietiace tetovačky a iné atrakcie.

Od 16:00 do 17:00 môžete absolvovať Chodníček do minulosti Starých Hôr. Putovanie históriou dejín a remesiel pre všetkých, no najmä deti a ich rodičov. Od 17:00 do 20:00 bude možnosť jazdiť na koníkovi a konskom voze, pripravené budú aj drevorubačské súťaže pre dospelých a zapálenie partizánskej vatry. V rámci sprievodného programu sa môžete tešiť aj na country skupinu Idylu, banícky spevokol Haliar a DJ-a Lalíka.

Čítajte tiež:

Na čo sa ešte môžete tešiť v druhej polovici prázdnin? Letný prehľad z Banskej Bystrice

Kedy to bude v Bystrici žiť najviac? 5 veľkých akcií, ktoré nás v meste čakajú ešte tento rok

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM