Jakub Forgács Rôzne

Kedy to bude v Bystrici žiť najviac? 5 veľkých akcií, ktoré nás v meste čakajú ešte tento rok

Kedy to na bystrickom námestí najviac a naozaj žije? Jednoznačne keď tam rozvoniava klobáska, podáva sa dobré pivo a ideálna je k tomu ešte nejaká muzika. Banská Bystrica má v tomto roku za sebou už Veľkonočné trhy, no pred sebou ešte ďalšie akcie, na ktoré sa môžete tešiť.

Ilustračný obrázok k článku Kedy to bude v Bystrici žiť najviac? 5 veľkých akcií, ktoré nás v meste čakajú ešte tento rok
Foto: Marcel Páleš / Zdroj: Dnes24.sk

8. stretnutie baníckych miest a obcí Slovenska: 24. – 25. júl 2015

Tou prvou akciou v kalendári, ktorú si môžete zaznačiť, bude 8. stretnutie baníckych miest a obcí Slovenska. Pod týmto názvom sa skrývajú banícke slávnosti. Ich súčasťou bude 8. stretnutie banských miest a obcí a tretí ročník rekonštrukcie historickej udalosti – Baníckej vizitácie, podľa denníka princa Leopolda.

Bažant kinematograf: 12. – 16. august 2015

Letné večery, otvorené nebo nad hlavou a precízne vybraný film zadarmo! Presne toto budeme môcť zažiť počas augusta v Bystrici. Aj v našom meste sa totiž zastaví na svojej púti Slovenskom obľúbený Bažant kinematograf. Už po trinásty raz ľudí pozýva na sériu filmových večerov pod holým nebom s českými a slovenskými filmami. Na Námestí SNP si budete môcť vychutnať aj snímky ako Traja bratia či Trabantom až na koniec sveta.

Banskobystrický maratón: 5. – 6. september 2015

Banská Bystrica sa vždy začiatkom septembra na pár hodín stáva centrom športu. Ulicami bežia stovky ľudí nielen spod Urpína, ale i zo Slovenska a spoza jeho hraníc v rámci podujatia Banskobystrický maratón. Inak tomu nebude ani tento rok. Ten minulý pobežalo mestom viac ako 1700 účastníkov oslavy pohybu. Foto z vlaňajšieho maratónu nájdete tu.

358. Radvanský jarmok: 10. – 13. september 2015

Tradičné podujatie, už 358. ročník Radvanského jarmoku, sa uskutoční v dňoch 10. až 13. septembra. Tešiť sa opäť môžete na predajné stánky s občerstvením a remeselnými výrobkami, ako aj bohatý kultúrny program. Jarmokom však bude žiť celé mesto a v jeho uliciach nebudú chýbať ani obľúbené kolotoče a ďalšia atrakcie. Foto z vlaňajšieho jarmoku.

Vianočné trhy: 1. december 2015 – 3. január 2016

Vianočné trhy v Banskej Bystrici sa začnú 1. decembra stánkami s občerstvením, v ktorých kúpite tradičný vianočný punč, cigánsku, pečenú klobásu, trdelník, langoš, či poplamúch. 4. decembra k nim pribudnú remeselné stánky príležitostného trhu s medovníkmi, výrobkami z včelieho vosku, šúpolia, pletenými vecičkami, či výrobkami detí z detských domovov, ktoré budú na Námestí SNP až do 21. decembra. Niektoré stánky s občerstvením budú k dispozícii dokonca až do 3. januára. Foto z minuloročných vianočných trhov nájdete tu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM