Jakub Forgács Správy

Inovatívna metóda v boji s RAKOVINOU: Pacientov ZACHRAŇUJE kombinovaná operácia, FOTO

Metóda podľa slov banskobystrickej nemocnice predstavuje významný pokrok v liečbe rakoviny pečene, keďže kombinuje účinnosť cielenej chemoterapie a lokálnej termoablácie

Ilustračný obrázok k článku Inovatívna metóda v boji s RAKOVINOU: Pacientov ZACHRAŇUJE kombinovaná operácia, FOTO
6
Galéria

Odborníci z Fakultnej nemocnice s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici, intervenční rádiológovia, prinášajú nádej v liečbe rakoviny pečene prostredníctvom revolučnej miniinvazívnej operácie. Nemocnica o tom informoval na sociálnej sieti so slovami, že táto unikátna metóda, zahŕňajúca dve sofistikované techniky, už umožnila zachrániť životy viacerých pacientov, ktorí sú teraz považovaní za úplne vyliečených.

Výnimočné kombo

„Kľúčom k úspechu je "výnimočné combo“, ktoré zahŕňa počas jednej operácie využitie dvoch techník liečby, ktoré sa navzájom podporujú a tým zlepšujú výsledok. Tento postup začína zákrokom cez cievny systém vpichom zo slabiny, kde sa rádiológovia dostanú priamo do postihnutej časti pečene. Prvým krokom je zablokovanie ciev vyživujúcich tumor a súčasne aplikáciu vysoko koncentrovanej chemoterapie priamo do tumoru, bez zbytočného zaťaženia celého organizmu," vysvetlila nemocnica s tým, že finálnym krokom je použitie mikrovlnnej antény, ktorá generuje teplo a tým zničí tumorové bunky.

Táto metóda podľa slov nemocnice predstavuje významný pokrok v liečbe rakoviny pečene, keďže kombinuje účinnosť cielenej chemoterapie a lokálnej termoablácie, čím výrazne zvyšuje šance na úplné uzdravenie.

„Je dôležité zdôrazniť, že tento typ zákroku nie je vhodný pre všetkých pacientov a vyžaduje si dôkladnú predchádzajúcu konzultáciu s tímom špecialistov rôznych odborov,“ dodala nemocnica.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie správy o medveďoch na Slovensku

V OBRAZOCH: Inovatívny prístup v boji s rakovinou pečene
6
Galéria
Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM