Správy

Horehronie má NOVÉ turistické centrum: Oživí TRADÍCIE aj prácu REMESELNÍKOV, FOTO

Nové turisticko-informačné centrum bude vyhľadávaným bodom jednak zo strany turistov, ale i zo strany podnikateľských subjektov a miestnych aktérov pôsobiacich v cestovnom ruchu.

Ilustračný obrázok k článku Horehronie má NOVÉ turistické centrum: Oživí TRADÍCIE aj prácu REMESELNÍKOV, FOTO
8
Galéria
Zdroj: Región Horehronie

Návštevníci regiónu dolné Horehronie už môžu využívať služby nového turisticko-informačného centra, ktoré v týchto dňoch otvorili v Brusne. Nachádza sa v historickej budove, ktorá dnes nesie názov Dom umenia a tradičných remesiel, a bude miestom prezentácií lokálnych tradícií i práce remeselníkov. TASR o tom informovala Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Región Horehronie.

Pod dolné Horehronie spadajú samosprávy od Slovenskej Ľupče až po Valaskú. „V obciach Brusno, Nemecká, Jasenie a Predajná sú subjekty, ktoré s našou OOCR aktívne spolupracujú a spolupodieľajú sa na tvorbe produktov a služieb cestovného ruchu. Aj vďaka tejto skutočnosti vznikla potreba vytvoriť nové turisticko-informačné centrum, ktoré bude vyhľadávaným bodom jednak zo strany turistov, ale i zo strany podnikateľských subjektov a miestnych aktérov pôsobiacich v cestovnom ruchu,“ vysvetlila OOCR.

Okrem štandardných služieb návštevníci v infocentre nájdu aj pestrú ponuku kaviarenských služieb. Prevádzka má zároveň spravovať aj jednu z partnerských cyklopožičovní v regióne, kde si záujemcovia budú môcť zapožičať výkonné terénne elektrokolobežky.

Zábery z otvorenia nového turisticko-informačného centra, nájdete v priloženej fotogalérii.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Nové turisticko-informačné centrum v Brusne
8
Galéria
Zdroj: Región Horehronie
Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM