Jakub Forgács Kultúra

Hip-hopový FESTIVAL aj Letné VEČERY na Starej tržnici: Toto sú TOP lákadlá týždňa v Bystrici

Premýšľate, ako strávite nadchádzajúce dni? Z pestrej ponuky tipov si vyberú malí aj veľkí Bystričania.

Ilustračný obrázok k článku Hip-hopový FESTIVAL aj Letné VEČERY na Starej tržnici: Toto sú TOP lákadlá týždňa v Bystrici
Zdroj: TASR

The Legits Blast festival

do 30. júla o 17.00 hod., Banská Bystrica

Príď oslaviť hip hopovú kultúru s tanečníkmi a návštevníkmi z viac ako 80 krajín sveta na 14. ročník jedinečného festivalu The Legits Blast. Môžeš sa tešiť na top tanečníkov sveta a ich vzájomné battle na prestížnej súťaži Outbreak Europe, tanečné a umelecké workshopy Youth is the Future, tučné koncerty a párty so svetovými DJs, nezameniteľný vibe a omnoho viac.

Mosty medzi nami / The Carpenter Ants [usa] & Secret Session [sk]

25. júla o 17.00 hod. Záhrada – Centrum nezávislej kultúry

Medzinárodný koncert The Carpenter Ants [usa], Secret Session [sk], Kalai Kiss band [sk] a k tomu tanečné skupiny Roma sam & Romano rat, výstava fotografií z aktivít združenia Nádej deťom, workshop – decoupage a maľovanie na tvár, tradičná rómska kuchyňa, tombola & tichá aukcia.

AKUSTIKA – Reggae

25. júla o 19.30 hod. Hogo Fogo Jazz & Art Club

Pozitívna a veselá kapela prešla od svojho založenia v roku 2012 veľkou transformáciou, čo sa týka hudby aj zloženia. Speváka nahradili svojim gitaristom Palim Kovaľom a zmenili názov z N3O Akustika na Akustika. Po kombinovaní world music s folkom a ľudovou hudbou prišiel v ich repertoári na rad aj drum and bass, temné cigánske rytmy a oveľa viac reggae ako sme boli zvyknutí.

Stretnutia s minulosťou

26. júla o 17.00 hod., Stredoslovenské múzeum – Thurzov dom

Prednáškové besedy s autormi kníh, s osobnosťami z vedeckého, kultúrneho, ale aj spoločenského života. Hosť: Branislav Kovár, téma: Epidémie, klimatické zmeny, ekonomické krízy a ďalšie príčiny spoločenského kolapsu v minulosti. Zánik starovekých a stredovekých spoločností.

Letná jóga v Mestskom parku

26. júla o 18.00 hod., Mestský park

Stretnutia budú citlivou kombináciou hatha jógy a vybraných mobilizačných cvikov. Jóga vám bude odovzávaná ako práca s telom, dychom ale i mentálna relaxácia a uvoľnenie duševného napätia.

CandyCrush.sk

26. júla o 20.00 hod. Stredoslovenské osvetové stredisko

Štyria tridsiatnici sa práve nasťahovali do novostavby bytovky. S nadhľadom a sebairóniou sa konfrontujú so situáciami, ktoré im prináša jeden absurdný víkend. S dávkou cynizmu tlmočia svoje najtajnejšie sny, pocity, názory, obavy a odhaľujú to, čo je inak skryté a zostáva za zatvorenými dverami bytov.

Braňo Závodský a Iveta Radičová NAŽIVO v Banskej Bystrici

27. júla o 18.00 hod., Záhrada – Centrum nezávislej kultúry

Braňo Závodský a Iveta Radičová sa spolu s ich hosťami chystajú do vybraných slovenských miest diskutovať naživo. Ďalšou zastávkou je Záhrada – Centrum nezávislej kultúry v Banskej Bystrici, Hostia: prezident Policajného zboru Štefan Hamran a bývalý hokejista Michal Handzuš.

LETNÉ VEČERY na Starej tržnici

27. júla o 18.00 hod., Stará tržnica Banská Bystrica

Príjemná večerná atmosféra, kvalitná a zároveň neformálna diskusia so skvelými hosťami, niečo malé pod zub a príjemná hudba.

Ministry of House

28. júla o 21.00 hod., Ministry of Fun

V závere pracovného týždňa sa môžete poriadne vytancovať. O zábavu sa postarajú DJi Dave & Emty, Mustee a Realfake.

Prehľad víkendových akcií nájdete na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM